BölgeHaber Girişi : 16 Mart 2011 12:18

Erzurum'da deprem tatbikatı yapıldı!..

Erzurum'da deprem tatbikatı yapıldı!..
Japonya'da meydana gelen deprem sonrası deprem gerçeğinin hatırlatılması ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla Erzurum'da Sivil Savunma ekiplerince deprem dersi verilerek, deprem tatbikatı düzenlendi.

Erzurum Ajans-Japonya'da meydana gelen deprem sonrası deprem gerçeğinin hatırlatılması ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla Erzurum'da Sivil Savunma ekiplerince deprem dersi verilerek, deprem tatbikatı düzenlendi.

Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde bulunan Nafizbey İlköğretim Okulu'nda bugün Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekiplerince deprem dersi verilerek deprem tatbikatı düzenlendi. Deprem öncesi ve sonrasında ne yapılması gerektiği öğrencilere derste anlatılarak depreme sınıfta yakalanınca nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı gösterildi. Deprem dersinin ardından çalan zille birlikte deprem senaryosu tatbikata dönüştürülerek öğrenciler koşar adımlarla sınıfları boşalttı. Daha sonra ise depremde

sınıfta kalan öğrencilerin pencereden nasıl tahliye edildikleri tatbikatı gerçekleştirildi.

Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Amiri Uğur Yüce, Japonya'da meydana gelen depremin bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattığını ifade ederek, Türkiye'nin de 2. derece deprem kuşağında olduğunu ve bunun için kamu kurum ve kuruluşları, okullardaki öğrencileri deprem konusunda aydınlattıklarını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.