Kültür-SanatHaber Girişi : 22 Nisan 2012 16:10

Erzurum'da çocukların 23 Nisan coşkusu

Erzurum'da çocukların 23 Nisan coşkusu
Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi tarafından organize edilen 23 Nisan etkinlikleri, Yakutiye Kent Meydanında coşkulu bir kutlamayla başladı.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi tarafından organize edilen 23 Nisan etkinlikleri, Yakutiye Kent Meydanında coşkulu bir kutlamayla başladı. Kent Meydanındaki etkinlikler 3 gün süreyle devam edecek. Çizgi film kahramanları, Hacivat Karagöz, tiyatro, müzik, bar ve mehteranla süslenen 23 Nisan etkinlikleri büyük ilgiyle izleniyor.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurumlu çocuklar için hiç böyle coşkuyla kutlanmamıştı. 23 Nisan çerçevesinde bir dizi etkinlik hazırlayan Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Çocuk Meclisi Yakutiye Kent Meydanında çocuklara gönüllerince eğlenme imkânı sağladılar. 23 Nisan Çocuk Şenliklerinin açılışını Çocuk Meclisi Başkanı Batuhan Yardımcı ile Belediye Başkanı Ali Korkut, konuşmalarıyla yaptılar. Batuhan Yardımcı, konuşmasında Ali Korkut'un çocukların hayallerine ulaşması için Kent Konseyi ve Çocuk Meclisinin kurulması nedeniyle teşekkürlerini iletti. Batuhan Yardımcı Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kendilerine emanet ettiğini belirtirken, emanetin emin ellerde olduğunu söyledi.

 

Batuhan Yardımcı konuşmasının sonunda "Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" sözleri meydandaki izleyicilerden büyük alkış aldı. Ali Korkut, etkinliklerin başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Çocuklara ithaf edilmesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün ön görüsü ve dehasının bir yansıması olduğunu söyledi. Korkut, "Dünyada böyle başka bir bayram yok. Bugünümüzün çocukları, yarınımızın teminatı çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri, milli ve manevi değerlerce techiz olmaları en büyük dileğimiz. Şenliklerin hoş geçmesini diliyor, çocuklarımızın bayramını kutluyorum" dedi.

 

23 Nisan Şenlikleri çerçevesinde 22, 23 ve 24 Nisan günleri öğlen saat 13.00'da başlayarak akşam saat 17.00'a kadar sürecek. Etkinliklerin ilk gününde Engelliler Okulu öğrencileri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocuklar, çok sayıda İlk ve Ortaöğretim öğrencisi ve aileleri katıldılar. Büyük coşkuyla başlayan şenliklerde Çizgi kahramanlar, minik bar ekibi ve Ortaokul öğrencilerinden oluşan Minik Mehteran izleyicileri büyülediler. Yakutiye Kent Meydanında büyük coşkuyla kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle çocukların hoşça vakit geçirmeleri amacıyla oyun parkları da kuruldu. Şenliklerde ayrıca katılımcı çocukların katılacağı etkinliklerde düzenlenecek. Boyama yarışmalarının da gerçekleştirileceği şenliklerde çocuklara oyuncaklarda dağıtılacak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dursun kekeç 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkan yaptığınız iş gerçekten çok güzel ama organizasyon tamamen rezalettti orada oyuncak dağıtımına şahit oldum gözlerime inanamadım bir kenarda oyuncak alamadığı için ağlayan çocuklar biryanda oyuncakları çuvallarla kolilerle kaçıran ne idüğü belirsiz insanlar havada oyuncakları kapan koca koca adamlar gerçekten utandım hiçbirşeyi beceremediğimiz gibi bunuda beceremedik orada harcanan emeğe ve devletimin kasasından giden yetim haklarına çok üzüldüm isterdimki o oyuncaklar fakir bölgelerdeki okullarda okuyan öğrencilere müdürlükler vasıtasıyla dağıtılsaydıda o hırsızlar koca adamlar değil fakir çocuklar sevinseydi saygılarımla