BölgeHaber Girişi : 18 Ağustos 2011 13:35

Erzurum'da çaylar TDP'den!..

Erzurum'da çaylar TDP'den!..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Çaylar TDP'den sloganıyla kahvehaneleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlara suç ve suçlularla mücadele konusunda uyarılarda bulundu.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Çaylar TDP'den sloganıyla kahvehaneleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlara suç ve suçlularla mücadele konusunda uyarılarda bulundu.

Toplumun, güvenlik hizmetlerine katılımını artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Çaylar TDP'den sloganıyla Yakutiye ilçesindeki Cumhuriyet Caddesi, Mahallebaşı kahveleri tek tek ziyaret etti. Teravih namazı sonrası Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir çay ocağında oturan vatandaşlara çay ısmarlayarak sohbet eden TDP ekipleri, sahte para, hırsızlık, dolandırıcılık, tırnakçılık ile komşu kollama ve Ramazan'da sık sık şikayet konusu olan maytap konularında halkı bilgilendirdi.

Polis ile toplum arasında kalıcı güven sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında hazırlanan broşürleri çay ocağındaki vatandaşlara dağıtarak olaylara karşı daha duyarlı davranılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan TDP Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, suç ve suç oluşumuna sebep olacak durumlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Bir süredir yürüttükleri 'Komşu kollama' projesi hakkında da bilgi veren polisler, "Komşularını yakından tanıyan, aralarındaki ilişkileri geliştiren insanlar, başka bir yere gidince evlerini teslim edecekleri insanları da arkalarında bırakmış olacak. Komşu çocukları arasında kaynaşma sağlanmalı. Evden kısa süreliğine dahi dışarı çıkılsa komşuya bilgi verilmeli. Karşılaşılan en küçük olayda 155 Polis İmdat hattını aramalı. Önceden bu hat arandığında çeşitli bilgiler istendiği için vatandaş, ihbarda

bulunmak istemiyordu. Artık hiçbir bilgi vermeden ihbarda bulunabilirsiniz. Bunun için Polis imdat hattını aramakta tereddüt etmeyin" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.