ErzurumHaber Girişi : 05 Eylül 2013 01:38

Erzurum'da büyük sorun

Erzurum'da büyük sorun
Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nde başlayan yeni akademik yılın kayıt dönemiyle birlikte büyük bir sorun da gün yüzüne çıktı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nde başlayan yeni akademik yılın kayıt dönemiyle birlikte büyük bir sorun da gün yüzüne çıktı.

Yaklaşık 60 bin'in üzerinde öğrencinin eğitim göreceği iki üniversiteye bu yıl 12 bin 624 yeni öğrenci kayıt olacak ama Erzurum'un yurt kapasitesi ise 15 bin civarında. Ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kalan öğrenciler daha şehre adım atar atmaz bunun stresini yaşamaya başladı.

E
rzurum'da en büyük yatak kapasitesine sahip kurum Kredi ve Yurtlar Kurumu. 10 bin 500 yatak kapasitesine sahip yurtlara, özel ve cemaat yurtları da eklendiğinde bu sayı yaklaşık 14-15 bin'e ulaşıyor. Bu da 45 bin öğrencinin dışarıda kalması anlamına geliyor. Yurtlarda yer bulamayan öğrenciler ise aylık kiraları bin ile bin 300 liraya ulaşan evlerden kiralamak zorunda kalıyor. Öğrenciler, artık her iki üniversite yönetiminin de barınma sorununu asgari seviyeye indirecek çözümleri bulmalarını istiyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yalancılar.. 01 Ocak 1970 02:00

    yalan haber

  • ayhan 01 Ocak 1970 02:00

    Tabiiki barınma direk Üniversitelerin sorumluluğunda değil, Kredi Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı...... Rektörlükler belki şuna dikkat etmeli fakültelerin orantısız bir şekilde büyümelerine... yer yok yurt yok... komik olan ETU`nun daha sınıfı yok...3 öğretim elemanı bir bölüm= yeni bölümler açmak çokta mantıklı değil.... sonra öğrenciler vicdansız ev sahiplerine umut oluyorlar....

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumdaki kiraları birde ankara istanbul izmir bursa ile kıyaslayın erzurumda kiraların bedava olduğunu ayrıca çoğu ev sahibinin canının yandığını kirasını alamadığını kızlar erkek erkekler evlere kız getirdiğini erzurumun ekonomisinin öğrenciğe yönelik olduğunu untmaı sayın yazarlar burda erzurmdaki olumsuzlukları değilde olumlu yönlerini gazeteye yazarsanız erzuruma daha çok hizmet etmiş olrsunuz

  • hüseyin kocak 01 Ocak 1970 02:00

    iyide 60 bin öğrencinin hepsi şehir dışından mı yani o kadar da değil....