BölgeHaber Girişi : 17 Eylül 2011 15:27

Erzurum'da aile boyu ceza!..

Erzurum'da aile boyu ceza!..
Mahkeme tarafından 'HES'in çalışma alanlarına girmesi ve HES'lere karşı eylemlerde bulunan kişilerle ilişki kurması yasaklanan' 17 yaşındaki Leyla Y. ve ailesi, 15 Eylül'de düzenlenen eyleme katılamadı.

Erzurum Ajans-Mahkeme tarafından 'HES'in çalışma alanlarına girmesi ve HES'lere karşı eylemlerde bulunan kişilerle ilişki kurması yasaklanan' 17 yaşındaki Leyla Y. ve ailesi, 15 Eylül'de düzenlenen eyleme katılamadı.

Erzurum'da 6 Eylül günü HES'e tepki için köylülerle birlikte eyleme katılan ve bu yüzden Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'HES'in çalışma alanlarına girmesi ve HES'lere karşı eylemlerde bulunan kişilerle ilişki kurması yasaklanan' 17 yaşındaki Leyla Y., 15 Eylül'de düzenlenen eyleme kendisi gibi ceza ve uyarı alan ailesi ile birlikte katılamadı.

Köylüleri HES direnişinde yalnız bıraktıkları için üzgün olduğunu söyleyen Leyla Y., "Babam Kemal, önceki HES olaylarında şirket yetkililerine hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında tazminat davası açıldı. Babaannem Şükran 250 lira para ve adli takip cezasına çarptırıldı. Annem Fikriye ile kızkardeşim Ayşegül jandarma tarafından karakola götürülüp uyarıldı. Evde sadece 14 yaşındaki Murat ve 7 yaşındaki Fatih'in ceza ve uyarı bulunmuyor. Verilen ceza ve korkular nedeniyle suyumuzu savunan köy halkımızı yalnız bıraktık" dedi. Köylüler iş makinaların önüne yatıp çalışmaları bir kez daha engellerken Leyla Y. ve ailesi evin bahçesinden dışarı 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.