Kültür-SanatHaber Girişi : 23 Nisan 2012 11:30

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutl
Erzurum Ajans-Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Törenler kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde Havuz başında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra törenler Hastaneler Caddesi üzerinde devam etti. Vali Sebahattin Öztürk, 9’ncu Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, halkın ve çocuklarını bayramını kutladı.
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge’nin günün anlam ve önemine binayen konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.
Tören öğrencilerin resmi geçidiyle sona erdi.

“ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KÜÇÜKLER’İN MİNİK KIZI PROTOKOLDA BABASINI YALNIZ BIRAKMADI”

Düzenlenen törenler de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in 5 yaşındaki minik kızı Zeynep Selin Küçükler, ilgi odağı oldu. Babasını protokolde yalnız bırakmayan minik Küçükler, zaman zaman’da babasının gözlüğünü takarak resmi geçidi böyle izledi.
Törenin ardından protokol mensuplarının alandan ayrılması üzerine çocuklar çiçeklere hücum etti. Protokol koltuklarının bulunduğu alanın süslendiği çiçekler çocuklar tarafından birer birer koparılarak tüketildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.