Kültür-SanatHaber Girişi : 17 Mayıs 2012 17:20

Erzurum'da 19 Mayıs hazırlığı

Erzurum'da 19 Mayıs hazırlığı
Erzurum büyük bayramı kutlamaya hazırlanıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik haftası hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum büyük bayramı kutlamaya hazırlanıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik haftası hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Türk Telekom Atlama Kuleleri’nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda konuşan Vali Sebahattin Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın ilk kez değişik bir formatta kutlanacağını belirterek, tüm halkı gençlik bayramına davet etti. Vali Öztürk, Gençlik Bayramı’nın şehirde bütün halkın katılımıyla festival havasında kutlayacaklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın sorumluluğunu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devretmesinin ardından Türkiye'nin her yerinde yeniden düzenlemeye gidildiğini belirten Vali Öztürk, “19 Mayıs, bir hafta boyunca devam edecek gençlik etkinliklerinin finali olacak. Spor müsabakaları, şenlikler, halk oyunları ve kültür sanat etkinliklerine halkın da katılımı sağlanacak. Törenler resmi havadan kurtarılıp, festival haline getirilecek” dedi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Kent meydanında bütün halkın katılıp izleyebileceği bir program hazırladıklarını belirterek, gençlere yönelik spor müsabakalar düzenlendiğini söyledi. Öztürk, “Başarılı olanlara madalyaları 19 Mayıs'ta yapılacak şenliklerde takdim edilecek" diye konuştu. Vali Öztürk törenlerin artık halkın istediği şekilde olacağını belirterek, "Bu törenlerde resmi geçit olmayacak. Geniş katılımlı halk yürüyüşü yapılacak." dedi.

ATLAMA KULELERİNDE UÇURTMA ŞENLİĞİ OLACAK

Kahvaltılı basın toplantısında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ‘da Gençlik Haftası ve Gençlik Bayramı için hazırlanan program hakkında bilgi verdi. Çintimar, 14 Mayıs'tan itibaren şehirde gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Bu kapsamda tenis turnuvası, özel sporcular atletizm koşusu, sürat pateni, yüzme yarışları, karate, jimnastik, masa tenisi, halter, kick boks, okçuluk ve taekwondo müsabakaları düzenledik" diye konuştu. Erzurum'da 19 Mayıs'ın en önemli sürprizi uçurtma şenliği olacak. Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde vatandaşların katılımıyla rengarenk uçurtmalar gökyüzüne bırakılacak.
Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde yapılan toplantıya, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, DAGC Başkanı Feridun Gazıl Özsoy, EGC Başkanı Kadir Sabuncuoğlu ve basın mensupları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.