EğitimHaber Girişi : 11 Ekim 2012 13:31

Erzurum'da 16. finans sempozyumu

Erzurum'da 16. finans sempozyumu
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Finans Bilim Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen 16. Finans Sempozyumu’nda Türk ekonomisi masaya yatırıldı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Finans Bilim Platformu işbirliğiyle gerçekleştirilen 16. Finans Sempozyumu’nda Türk ekonomisi masaya yatırıldı.

Kültür Merkezi`nde Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Blimleri öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan Sempozyum`un Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Finans Bilim Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen 16. Finans Sempozyumu’na gösterdikleri ilgi ve verdikleri katkı nedeniyle bilim adamlarına teşekkür etti.

“Doğunun bilim, kültür ve sanat başkenti Erzurum’a hoş geldiniz” diyen Karcıoğlu, “Bilindiği üzere son yıllarda dünya ekonomisinde meydana gelen büyük değişim ve gelişmeler diğer alanlarda olduğu gibi finans dünyasını da önemli ölçüde etkilemiştir. Sermaye ve finans piyasalarında yaşanan bu gelişmeler ve küresel ölçekli krizler finansın önemini giderek artırdı. Bu anlamda finans dünyasında meydana gelen değişim ve gelişmelerin bilimsel platformlarda akademisyen ve uygulayıcılar tarafından tartışılması büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

Bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen organizasyonda iki gün boyunca akademisyenler tarafından hazırlanan finans alanından önemli konuların yer aldığı 8 ayrı oturum yapılacağını ve 31 bildiri sunulacağını anımsatan Karcıoğlu,“Ayrıca her yıl olduğu gibi, sempozyumda başarılı bulunan ilk üç tebliğ sahibi ödüllendirilecektir” dedi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Değerli Prof. Dr. M. Suphi Orhan’da konuşmasında, önemli bilimsel bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

16. Finans Sempozyumu’nun, finans alanındaki bilim adamlarını ve reel sektör temsilcilerini bir araya getirdiğini ifade eden Orhan, “Sempozyumlar etkileşim ortamı oluşturması bakımından önemlidir. Sempozyumda sunulan tebliğler, finansal alanda var olan bazı sorunlara çözüm getirirken bazı alanlarda da yeni fikirlerin oluşmasına katkı sağlamaktadır. Taşıdığı önem ve anlam itibari ile 16. Finans Sempozyumu’nun Erzurum’da gerçekleştiriliyor olması ise şehir ve bölge açısından değer taşımaktadır” diye konuştu. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Bu yıl Atatürk Üniversitesi’nin 56. Eğitim-Öğretim Yılına yoğun bilimsel ve kültürel faaliyetlerle başladıklarını hatırlatan Rektör Koçak, şunları kaydetti: “Buradaki çok önemli sempozyumun yanı sıra şu anda diğer salonlarımızda Atatürk Üniversitesi ve ESRUC Konsorsiyumu tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Doğu Anadolu - Güney Kafkasya Kültürleri’ sempozyumu devam ediyor. 13 Ekim Cumartesi günü 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Toplantısı yine üniversitemizin ev sahipliğinde Erzurum’da başlayacak. Bu yılkı temamız, ‘Yönetimimizin en başarılı projeleri’. 12 ülkeden 150 bilim insanı katılacak. Katılımcı üniversitelerle ortak projeleri çoğaltmayı, her alanda işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Şu anda İpekyolu Konsorsiyumu’na 200 civarında üniversite katılmış durumda. Akademik işbirliğini en üst seviyeye çıkardık. ERESMUS gibi bir oluşumu gerçekleştirmek istiyoruz. Sempozyuma katılan bilim adamlarıyla 14 Ekim pazar günü Trabzon’a geçeceğiz ve 5 ile 9 arası Cumhurbaşkanı ile çok sayıda yabancı ve yerli bilim insanının katılacağı ‘Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nı gerçekleştireceğiz.”

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Finans Bilim Platformu Başkanı Prof. Dr. Metin Kamil Aydın da konuşmasında, 1995 yılında İstanbul’da ilk toplantısını yapan Finans Bilim Platformu’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve 17. programlarının gelecek yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacağını duyurdu.
Açılış konuşmalarından sonra gerçekleştirilen oturumlarda ise bilim adamları ve finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri Türk ekonomisini farklı başlıklar altında değerlendirdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.