SporHaber Girişi : 14 Ocak 2013 01:50

Erzurum'da 100 milyonluk karlı yatırım

Erzurum'da 100 milyonluk karlı yatırım
Erzurum'da 2011 yılında gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 100 milyon lira harcanarak yapılan Konaklı Kayak Merkezi'nde adeta in-cin top oynuyor.
Erzurum Ajans-Levent AKPINAR'ın haberi-Erzurum'da 2011 yılında gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 100 milyon lira harcanarak  her türlü altyapısı tamamlanan  FİS (Dünya Kayak Federasyonu) tescilli  'Konaklı Kayak Merkezi'nde adeta in-cin top oynuyor.

Zamanında ezilmeyen  pistler ve halen tespit edilemeyen 'Çığ Komisyonu' nedeniyle  merkezdeki 12 pisten sadece 1'i hizmet veriyor.  O pistte ise sadece Erzurum'da ki amatör spor kulüplerinin  sporcular kayak yapabiliyor.  (Allah göstermesin... Her an  yeni bir Aslı Nemutlu faciasıyla karşı karşıyayız!)

DÜNYA BU DAĞLARA  HAYRAN AMA!

Yaklaşık 460 hektar alan üzerine kurulan ve ''Avrupa'nın en iyisi' olacağı öne sürülen Konaklı Kayak Merkezi,  Kış Oyunları'ndan bu yana adeta kaderine terk edildi. Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan ancak Konaklı'da halen kurulamayan "çığ tespit komisyonu" yüzünden 'halka açık' hale getirilmeyen ve yalnızca amatör sporcuların kullanımına tahsis edilen 100 milyon liralık tesisler hafta sonları hariç kapalı tutuluyor

BAKAN KILIÇ GİBİ KESTİ GİTTİ


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın geçtiğimiz günlerde Erzurum'a yaptığı ziyarette tesislerin işletiminin Türkiye Kayak Federasyonu'ndan alınıp, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne verilmesi yönündeki talimatı da hem Palandöken'i hem de Konaklı Kayak Merkezi'ni olumsuz yönde etkiledi. Kayak sezonunun başladığı günlerde yapılan bu değişiklikle birlikte deneyimsiz personellerle işbaşı yapan Gençlik Hizmeti ve Spor İl Müdürlüğü, kayak pistlerini bugüne kadar kayak için hazır hale getiremedi. Palandöken Kayak Merkezi'ni birkaç gün önce kayak için elverişli hale getiren İl Müdürlüğü, Konaklı Kayak Merkezi'nde ise 12 pistten sadece 1'ini açabildi. Diğer 11 pist ise karların ezilmemesi yüzünden açılamadı.

VALİLİK ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Öte yandan  Erzurum Valiliği ise  karların ezilmemesi ve pistlerin açılmamasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

'' Palandöken, Kandilli ve Konaklı Kayak tesislerinde pistlerin ezilmediği ve daha önceden çalışan deneyimli personellerin; tesislerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devrinden sonra işe alınmadığı iddia edilmiştir. Daha önce görev yapmakta olan personellerden başvuruda bulunan teknik ve geçici personellerin tamamı yeniden işe işe alınmıştır. Şu anda 35 kişilik teknik, 30 kişilik geçici personel ile hizmet verilmektedir.  Pistlerin ezilmesi konusu ise Kayak Merkezlerinde görev yapan teknik komisyonun aldığı karara göre yapılmaktadır. Komisyon o günkü hava durumuna ve çığ riskine göre tesislerin açılıp açılmayacağına, çığ riski varsa kontrollü şekilde patlatma yapılmasına karar vermektedir. Bu tür olumsuz durumlarda ve tipi olduğu günlerde pistlerde ezilme işlemi yapılmamaktadır.''

ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINMIŞTI

Diğer taraftan, Erzurum Kış Spor Merkezleri  (Palandöken ve Konaklı) Başbakalık tarafından özelleştirme kapsamın da satışa çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde bu  özelleştirme ianı Resmi Gazete de yayınlandı. Gazetede yayınlanan bildiriye göre;  Erzurum'un Palandöken ilçesi, Palandöken Kayak Merkezi'nde yer alan Maliye Hazinesi ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlar ile sınırları belirlenen devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlar, bunların üzerindeki Gençlik ve İl Müdürlüğü, Kayak Eğitim ve Dinlenme Tesisi, kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapı, tesis ve diğer varlıklar özelleştirme kapsam ve programına alınmıştır. Bu özelleştirme 3 yıl içerisinde gerçekleştirilecektir. (Kaynak: Palandöken Gazetesi) 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.