ErzurumHaber Girişi : 04 Ocak 2014 21:30

Erzurum'a sarı ayar!

Erzurum'a sarı ayar!
Turistlerin 'yüksek ücret' şikayeti valiliği harekete geçirdi.
Erzurumajans-Palandöken Kayak Merkezi'nde tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistlerin en çok "fahiş taksi fiyatları'ndan şikayetçi oldukları belirlendi. Turistlere yönelik yapılan "memnuniyet araştırması"nda fahiş taksi fiyatları ilk sırada yer aldı. Palandöken ile Konaklı Kayak Merkezi arasında gidiş-geliş 150 lira taksi fiyatı alındığını, otel-havalimanı için de 70 lira talep edildiğine dikkat çeken turistler, taksi fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesini istediği öğrenildi.

Gelen bu eleştiriler üzerine valilikte harekete geçti. Taksi fiyatlarının yüksek olduğunu tespit eden valilik, ücretlerin her iki tarafı da memnun edecek seviyeye getirilmesi için çalışma başlattı. Vali Ahmet Altıparmak , "Palandöken-Konaklı arası gidiş-dönüş ücreti 150 lira olmaz, olmamalı. Aynı şekilde havalimanı-dağ arasındaki taksi fiyatları da eleştiri konusu. Bu rakamlarla turisti buraya çekemezsiniz. Herkesin kazanacağı bir yol bulmak zorundayız" dedi.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    benzinle ne alakası var istanbulda su mu yakıyorlar bu bir. Taksilerin %90 ı lpg kullanıyor bu iki. Erzurum taksicisi gerçekten çok kazık bu da 3.

  • DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMDA TAKSİ FİYATI PAHALI GELEBİLİR İNSANLARA AMA ALGILANAMAYAN ŞU İSTANBUL TAKSİ 2.70 KR LA AÇILIR KM DE 1.70 KR EKLER VE PARA KAZANA BİLİR ÇÜNKÜ YOLCUYU İNDİRDİĞİ NOKTADA YENİ BİR YOLCU ALMA ŞANSI ÇOK YÜKSEK. ERZURUMDA İSE TAKSİCİ ESNAFI DURAKLARI HARİCİNDE YOLCU ALMA ŞANSLARI YOK DENECEK KADAR AZ O YÜZDEN ŞEHİRDEN ALINAN BİR YOCU HAVA ALANINA 40-50 TL ÜCRET ALINDIĞINDA 15 KM YOL GİDİP YOLCUYU İNDİRİP TEKRAR 15 KM BOŞ DÖNECEK YANİ KISACASI 30 KM YOL YAPIP 45 TL ALSA KM Sİ 1.50 KURUŞA GELMEKTE

  • bahtsız bedevi 01 Ocak 1970 02:00

    İstanbul`da 10 km de 24-25 tl yazıyor erzurumda servisi kaçırdım navigasyondan baktım dedim bu civarda aynı yazar heralde ama dur kalk vs olmadığı halde havalimanına 55 TL yazdı taksici beyfendi 50 versen yeter diyor..

  • Dadaş muzo 01 Ocak 1970 02:00

    o turiste söyleyin burası TÜRKİYE benzinin litresi 5 lira olmuş dünyanın en pahalı benzini bizde, verginin kralı bizde... niye mi??? bakanlarımız ve siyasetçilerimiz rahat etsin biz aç kalsakta olur...padişahlarımız çok yaşayın...