ErzurumHaber Girişi : 15 Nisan 2013 17:32

Erzurum'a 340 milyonluk dev proje

Erzurum'a 340 milyonluk dev proje
MNG Holding'in şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu arsa üzerinde yapacağı AVM ve rezidansların tanıtımı için Holdingin CEO'su Abiş Hopikoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Erzurumajans-MNG Holding'in şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu arsa üzerinde yapacağı AVM ve rezidansların tanıtımı için Holdingin CEO'su Abiş Hopikoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Müceldili Konağı'nda gazetecilerle bir araya gelen Hopikoğlu ve Başkan Küçükler, hem arsanın fiyatı hem de projeden otelin çıkarılmasına yönelik sorularını cevaplandırdı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran otelin proje dışı bırakılması ve arsa fiyatlarıyla ilgili MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in  açıklamaları toplantıya damgasını vurdu.

Hopikoğlu, arsayı ucuza aldıklarını kabul edip, "bugünün şartlarında  Ahmet Bey, o arsayı bize ucuza vermiş oluyor" derken, Başkan Küçükler ise "Arsa artık MNG'nin. Ve belediye olarak biz işin ihalesinden ve ihale şartlarından sorumluyuz. MNG isterse oraya AVM de kuleleri de yapmayabilir" dedi.

HOPİKOĞLU: AVM'DE 2.400 KİŞİ ÇALIŞACAK

MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu,  eski şehirlerarası otobüs terminal alanı üzerine kuracakları 25'er katlı 4 rezidans ve alışveriş merkezi ile Erzurum'un geleceğine önemli bir yatırım yapmış olacaklarını söyledi. Hopikoğlu, dünyanın üçüncü büyük eğlence merkezini de içine alacak 25'er katlı 4 rezidanstan 763 konut elde edeceklerini belirtti. AVM ve rezidansların Erzurum'un görselliğini zenginleştirip, sosyoekonomik yapısında değişikliklere neden olacağını savunan Hopikoğlu, "Erzurum'a 340 milyon dolar değerinde bir yatırım yapıyoruz. AVM'de 2 bin 400 kişi istihdam edilecek. Dünya markaları buralarda bulunacak. Holdingimizin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Günal, bu projeyi kendisine sunduğumuzda "Zarar etmeyeyim, ne yaparsanız yapın" dedi. Şükürler olsun ki, zararın ötesinde iyi bir kârımız da oluyor" dedi.

"1+1 DAİRELER ÜLKENİN ZENGİNLERİNE SATILACAK"


MNG CEO'su Hopikoğlu, rezidansların bir odalı konutlardan 5 odalı dairelere kadar çeşitli opsiyonlarda bulunacağını dile getirdi. Özellikle 1 odalı konutların ülkenin zengin işadamlarına ve sanatçılara yönelik kış turizmi kapsamında satılmasının planlandığına değinen Hopikoğlu, "Proje tasarısında otel vardı. Ancak oteli projeden çıkarıp yerine otel tipi tek odalı konutlar koyduk. Bu konutları ülkenin zenginlerine satmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"EVET, ARSAYI UCUZA ALDIK!"

Projenin uygulanacağı arsayı 28 milyon liraya satın aldıklarını ve yaptıkları yeni otogarın da bu rakama dahil olduğunu ifade eden Hopikoğlu, "Ahmet Bey, bugünün şartlarında o arsayı bize ucuza vermiş oluyor. Ancak vicdanen bir şeyi söylemek istiyorum. Ahmet Bey ve ekibi bir komisyon kurup bir fiyat tespiti yaptılar. Fiyat 330 lira civarındaydı. Ben 'yuvarlayalım' dediğimde komisyondaki arkadaşlar "300" diyeceğimi düşünerek yüzüme bakmıştı. Ama ben yukarıya yuvarladım.  Yani 350 liraya? Bundan dolayı biraz da patronumdan fırça yedim? Çünkü projemizin tamamlanmasıyla bölgedeki arsa ve menkul değerleri tavan yapacak. Ayrıca inşaat ve alımların yüzde 80'ini Erzurum'dan yaparak şehir ekonomisine önemli miktarda sıcak para girişini temin etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

KÜÇÜKLER: İSTERLERSE AVM'DE YAPMAZLAR

Basın toplantısında gazetecilerin şehir otelinin projeden çıkarılmasıyla ilgili yönelttikleri sorulara Hopikoğlu ve Başkan Küçükler'in verdikleri cevaplar da dikkat çekti. Gazetecilerin "Şehir oteli ve ikiz kule açıklamasını 1.5 yıl önce yine burada yaptınız. Ancak bugün kule sayısı dört oldu ve otel de yok. Açıklamanızı ihaleden önce mi sonra mı yaptınız?" şeklindeki sorusuna Başkan Küçükler şu cevabı verdi:

"Arkadaşlar o dönem ihale yapılmıştı. İhalede şurası şöyle, burası böyle olacak garantisiyle ihaleye çıkmadık. Öyle bir ihale olmaz zaten. İhalede emsal denen bir şey vardır. Bu emsale göre yapılacak kapalı alan bellidir. Bu kapalı alana göre isterse bugün MNG orada sadece kapalı alan yapar. Yani AVM'de yapmayabilir.  İhale bu şartta çıkılır. Şu şekilde yapılacak diyemezsiniz, o halde belirlenen bir projenin üzerine ihale yapmış olursunuz ki, o ihale doğru ihale olmaz. Dolayısıyla o gün itibariyle böyle bir düşünce vardı. Şimdi otel yerini değiştirip konut yapıyorlar. Bugün o konutu değiştirip otel de yapabilirler.  İsterlerse yapmaz. İhale süreci bu.  İlk başta niyetimiz evet AVM ve rezidansların yapılması. O zaman, otel düşünülüyordu, biz bu ifademizi  MNG yöneticileri ile  konuşarak dile getirmiştik. Bizim için kapalı alan önemlidir. Firma projesinde küçük bir değişiklik yapılmış. Gayet doğal. Şimdi gösterilen projenin cephesini de değiştirebilir. Başka bir cephe de yapabilirler veya aynısını uygulayabilirler. Belediyeyi zorlayan şart, kapalı alandır. İhalede belirtilen kapalı alanın dışına çıkamazlar?"

HOPİKOĞLU: HATA VARSA BİZİM HATAMIZDIR

Abiş Hopikoğlu ise Başkan Küçükler'in "ikiz kule ve şehir oteli" açıklamasından dolayı eleştirilmemesi gerektiğini belirterek, "O günkü bilgiler, bizim başkanımıza taslak olarak sunduğumuz bilgilerdir. Hatalı bir şey varsa o tamamen bizim hatamızdır. Holdinglerin planlamaları vardır. Patronları da bazen dinlemeyiz.  Otel işi laf olsun torba dolsun diye yapılabilecek ve MNG'nin yapabileceği bir şey değil. Patron, 'adıma ve şanıma yakışır bir şey olması lazım ve bu projenin içerisinde otel olmaz' dedi. Şimdi bizim başka bir düşüncemiz var otelle ilgili olarak. Bakın bizim ismimizin Erzurumla anılması yeni isimleri gündeme getirdi. Şimdi iki büyük markanın otel için talebi var. İnşallah bizimle birlikte bu sayı 3 olacak" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cüneyt 01 Ocak 1970 02:00

    EYÜP TAVLAŞOĞLU belediye adına ÖZELLEŞTİRME İDARESİNİN arsa satışı ihalesine geldi ve BELEDİYE ADINA arsayı almak istediklerini kamulaştırmada kullanmak istediklerini söyledi ihalesi yapılan yer şuan ki DEVLET MALZEME OFİSİNİN YANINDAKİ PARSEL BELEDİYE ADINA GELEN EYUP BEY METREKARESİNE 1 BİN TL NİN ÜSTÜNDE TEKLİF ATTI METRE KARESİ 350TLYE YER SATICAKSIN VE İHALEYE GELİP DAHA KÖTÜ BİYERE METRE KARESİ 1 BİN TL ATACAKSIN HELAL OLSUN ŞİRKET YÖNETİCİSİ OLSAYDINIZ ZARARA UĞRATMAKTAN İŞSİZ KALIRDINIZ

  • nuri 01 Ocak 1970 02:00

    sahi imar iskan arsasını kaça sattınız karadayıya neden burası ordan çok çok ucuz gitti

  • yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    Abiş kardeşimizi biraz tanırım gerçekten de Erzuruma bu yatırımı yapabilmek için çok yoğun bir çaba sarfetmiştir ,yoksa bu tip büyük firmalar Erzuruma gelipte 3 yıllık bir mesai harcamazlar..emeği geçen herkese şimdiden teşşekürler

  • MEMET ERTAC 01 Ocak 1970 02:00

    Bölgenin en eski emlakçılarındanım bu bölgede m2 fiyatı 350tl den vermek enayiliktir adamlar kaç kat yer yapıyorlar hak mı bu adaletmi devletin parasını çöpe atmaktır piyasa değeri metrekare fiyatı en az 2000tl den satılması olan yer bu firmaya resmen peşkeş çekilmiştir.

  • ali a 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumun sizler gibi şahsiyetler bu anlamda ihtiyacı vardır,aynı özveriyi diğer işadamları hemşehrilerimizden de bekliyoruz....yatırımlarnız ve yaratacağınız istihdam imkanları için şimdiden teşekkür ederiz