BölgeHaber Girişi : 29 Eylül 2011 15:01

Erzurum'a 100 milyon TL yatırım yapacak!..

Erzurum'a 100 milyon TL yatırım yapacak!..
Türkiye'nin önemli konut üreticilerinden Osmanlı İnşaat, Erzurum'da demir Çelik fabrikası kuracak. Firma ayrıca ilde 5 bin konut üretecek.

Turhan BOZKURT'un haberi-Osmanlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bakırcı, düzenlediği basın toplantısında Erzurumlu olması nedeniyle şehre vefa borcu olduğunu söyledi.Erzurum'a yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Bakırcı, bu amaçla hayır ve sosyal yatırımlarının yanı sıra üretime yönelik projelerini hayata geçireceklerini belirtti.

Erzurum'da gelecek 2 yıl içinde 100 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıklayan Bakırcı, ilk olarak demir Çelik ve profil fabrikası kuracaklarını ardından da 5 bin konut yapacaklarını kaydetti.

"ERZURUM'A VEFA BORCUMU ÖDÜYORUM"

Projelerle ilgili olarak çalışmaya başladıklarını aktaran Bakırcı, "Erzurumlu olarak şehrime vefa borcum vardı. Erzurum'da istihdama katkıda bulunmak ve şehrimin insanına güzel bir gelecek temin etmek adına konut üretimine başlayacağız. Erzurumlu hemşehrilerimizin ilgi ve desteğini bekliyorum." dedi.

Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde eğitime destek amaçlı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek binasını yaptıracaklarını da bildiren Bakırcı, "7 milyon liraya İktisat Fakültesi'nin ek binasını yaptıracağız. Bu fakülte ek binası aslında 6 bin müşterimizin katkısıyla yaptırılmış bir eğitim yuvası olacak" diye konuştu.

"YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇIN"

Memleketi Erzurum'a yatırım yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Osman Bakırcı, yatırım sürecinde karşılaştığı bürokratik engellerin kendisini ürküttüğünü de dile getirdi.

Şehirde yatırımcıların önünü açmak için siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinin öncülük yapmasını isteyen Bakırcı, "Maalesef Erzurum'da kurumlar arasında uyuşmazlık var. Yatırımcı ürküyor, kaçıyor. Bürokratik engellemelerin önüne geçilmesi gerekiyor. Şehrin medyası, sivil toplum örgütleri ve siyasetçileri yatırımcılarla sırt sırta vermeli. Şehrin sosyo- ekonomik hayatına sinerji kazandırılmalı. Üretim ve istihdam ile şehrin ekonomisine canlılık getirilmeli" açıklamasında bulundu. (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.