ErzurumHaber Girişi : 14 Aralık 2015 16:45

Erzurum'da taksilere indir-bindir yasağı

Erzurum'da taksilere indir-bindir yasağı
Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi Tebrizkapı kavşağına kadar ticari taksilerin indir-bindir işlemleri durak hariçlerinde yasaklandı.

Erzurumajans-Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi Tebrizkapı kavşağına kadar ticari taksilerin indir-bindir işlemleri durak hariçlerinde yasaklandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ticari taksiler dışında iki sıra park etmiş araçlara da gerekli işlemlerin yapıldığı kaydedildi.


MOBESE kameralar vasıtasıyla kontrollerin yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:


"Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığının UKOME kararı ile Ticari araçların Cumhuriyet Caddesi üzerinde Tebrizkapı kavşağından, Havuzbaşı kavşağına kadar olan bölümde indirme-bindirme haricinde duraklamaları yasaklamıştır.


Bu doğrultuda trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğümüze bağlı ekipler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bekleme yapan ticari araçlara ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemler tatbik etmektedirler. Son bir ayda yaklaşık 30 ticari araç sürücüsüne karayolları trafik kanunun değişik maddelerinde cezai işlem uygulanmış olup ekiplerimizce başta ticari taksiler olmak üzere Cumhuriyet Caddesi üzerinde ikinci sırada bekleme yapan araçlara gereli uyarılar ve gerektiğinde cezai işlemler uygulanmaktadır. Trafik Şubemize bağlı ekiplerce sorumluluk bölgelerimizde yapılan kontrol ve denetimlerde 2918 sayılı karayolları trafik kanunun 60. 61. ve 62. (Durak Duraklama ve park ihlalleri) maddeleri uyarınca 2014 yılında 13 bin 595 araç sürücüsüne 1 milyon 88 bin 640 TL, 2015 yılının başından itibaren 7 bin 897 araç sürücüsüne 69 bin 124 TL idari para cezası uygulanmıştır. Gerek ekip ve yaya devriyelerimizin seyir halindeki denetimlerinde gerekse Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünde görevli personellerimizin MOBESE kameraları vasıtasıyla yaptıkları kontrollerde ilgili mevzuata aykırılığı tespit edilen araçlara gerekli işlemler tatbik edilmektedir."


(Pusula)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Engelli dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Paylaştığınız fotoğrafta bile var engelli yollarına,kaldirimlar arasındaki engelli geçiş yollarının önüne araba park ediyorlar. Polisten yardım istediğinde şöför yok birşey yapamayız diyorlar lütfen erzurum basını olarak sizler ENGELLERİ KALDIRIN Bu konuyu inceleyin ENGELLERİMIZI KALDIRMAMIZA SESİMİZİ DUYURMAMIZA YARDIM EDİN