Erzurum Haber Girişi : 18 Haziran 2015 13:13

Erzurum'da Ramazan olaylı başladı

Erzurum'da Ramazan olaylı başladı
Erzurum'da yolun kenarında sigara içen bir kadın, "Neden oruç tutmuyorsun da sigara içip bizi tahrik ediyorsun" diyen iki erkeğin sözle ve fiziki saldırısına uğradı.
Erzurumajans-Olay bugün saat 10:30 sıralarında Erzurum'un Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir alış veriş merkezine giden üniversite öğrencisi bir kadın, AVM'nin kapalı olması nedeniyle sigarasını yolun kenarında içmeye başladı. Bu sırada "Burada sigara içmeyin İnsanları tahrik ediyorsun. İçeride için" diyen iki erkek, kadına tepki gösterdi. Kadının da erkeklere "Bu durumdan size ne" diyerek karşılık vermesi üzerine taraflar arasında gerilim yaşandı. Olayı gören trafik polisleri hemen duruma müdahale ederek kadın ile iki erkek arasında yaşanan "Oruçta açıkta sigara içiyorsun" tartışmasını sonlandırdı.

Kadının şikayetçi olması üzerine saldırıda bulunan 1 erkek gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınan kişi bir süre polislerle de tartışmaya girerek kendisinin de kadından şikayetçi olduğunu söyledi. Olay sonrası çevrede toplanan bazı vatandaşlar da iki taraflı yorumlarda bulundular.

Bazı vatandaşlar Erzurum'da Ramazan ayında büyük bir kesimin oruç tuttuğunu belirterek dışarıda sigara içmek gibi eylemlerin hoşça karşılanmadığını ve bu tür hareketlerde bulunanların tepki gördükleri belirtirken, bazı vatandaşlar da Ramazan ayının aynı zamanda hoşgörü ayı olduğunu ve insanların oruç tutana da, tutmayana da saygılı olmak zorunda olduklarını kaydettiler.

Sokakta sigara içme tartışması karakolda bitti - Tıkla İzle
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fazıl Zafer şenaydın 01 Ocak 1970 02:00

    Dünyanın değiştiği ve küçüldüğü,herkesin her an için her yerden haberdar olduğu bir dönemde halâ bazı kendini bilmezlerin şehir marka değerini düşürücü davranışlarına dur demenin zamanı gelmedi mi?Yerli ve yabancı turist çekmeye ve bunun getirisinin yöre halkına yayılmasına yönelik olarak uzun uğraşlar sonucu oluşturulmaya çalışılan cazip kent imajını bir hareketle yerle bir etmeye kimin ne hakkı var? Oranın sivil toplum örgütlerinin,kanaat önderlerinin bu olaylar karşısında kentinin menfaatini düşünerek sesini yükseltmesi gerekmez mi?Bunları Erzurum dışında yaşayan ve oruç tutan bir hemşehriniz olarak yazıyorum.

  • POLİZEİ 01 Ocak 1970 02:00

    Dinde zorlama yoktur. BAKARA SURESİ 256 umarım yeterlidir. ERZURUM HALKI saygılı olmalıdır NOKTA !

  • 123 01 Ocak 1970 02:00

    tutmaz tutmaz sana ne kardeşimmmmmmmmmm

  • Okan 01 Ocak 1970 02:00

    Yalnız ben açlığı 1 ay değil her gün yaşayan insanların sokaklarda 11 ay boyunca yemek yiyenlere saldırdığını hiç duymadım. Siz neyin orucunu tutuyorsunuz ? Kimin dini bu ..

  • dadas25 01 Ocak 1970 02:00

    Bir olay olmus guzel demi her kafadan bir ses cikiyor ezan okunmasina karsi olan bu kisiler bole dinden haberi olmayan insanlar cikip oruc tutmaz..Tepki veririz yok hosgoru ayi kimse karisamaz gibi zirvalar adammisiz siz tepkisini alacak tabi onlar ezan okunmasina karsi cikan sahislar ne anlarlar ramazandan ozgurlukmus demokrasiymis alin size ozgurluk alin size demokrasi yarin oburgunde sokakta uygunsuz olurlar sanane derler Rabbim affetsin bizleri ne diyim gardaslar kan iman olmassa bole olur

  • 123 01 Ocak 1970 02:00

    tutmaz tutmaz sana mı kalmış vatandaşa müdahale etmek sen evinden kendinden sorumlusun ...

  • e.k. 01 Ocak 1970 02:00

    Oysa ramazan kendi nefsimizi ıslah etmemiz gereken bir ay başkalarınınkini değil