Spor Haber Girişi : 30 Nisan 2017 19:00

Erzurum'da olaylı maç

Erzurum'da olaylı maç
BAL'den 3. Lige yükselme Ekstra Play-Off maçında Mardin 47 Spor ile Trabzon Arsinspor kozlarını paylaştı.
Erzurumajans-BAL'den 3. Lige yükselme Ekstra Play-Off maçında Mardin 47 Spor ile Trabzon Arsinspor kozlarını paylaştı.

Kazım Karabekir Stadı'nda  Arsin Abdurrezzak Omar'ın golü ile öne geçti. Mardin 47 Spor, Erdi'nin muhteşem rövaşatası ile 1-1 yakaladı. Zorlu maç uzatmaya gitti. Sonuç değişmeyince seri penaltı atışlarına geçildi. 8-7 Mardin önde iken çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma yarıda kaldı. Mardinli futbolcuların saldırdığı  Arsin kalecisi Ercan, hastanelik oldu.

Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) 3. Lige Yükselme Esktra Play Off maçı Kazım Karabekir Stadı'nda oynandı. Mardin 47 Spor ile Arsinspor karşı karşıya geldi. İstanbul Bölgesi B Klasman Hakemlerinden Burak Taşkınsoy'un düdük çaldığı maçta, Tuncay Çalıkoğlu ve Sefa Özcan yardımcılık yaptı. Müsabakanın dördüncü hakemliğini ise Fatih Çalışkan üstlendi.

Kıran kırana geçen karşılaşmanın normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 bitti. 3. Lige çıkacak takımı belirleyecek müsabakada  seri penaltı atışları sırasında çıkan saha ve tribün olayları yüzünden maç orta hakem Burak Taşkınsoy tarafından tatil edildi.

Normal süre 1-1 bitti

Kazım Karabekir Stadı'nda karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bitti. Maçın 52. Dakikasında Arsinspor'un kazandığı penaltı atışını gole çeviren Abdurrezzak Omar takımını 1-0 öne geçirdi. Müsabakanın 82 dakikasında Mardin 47 Sporlu Erdi muhteşem rövaşata ile skoru 1-1 yaptı.

Mardin direkleri dövdü

Karşılaşmada Mardin'in iki şutu kale direklerinde patladı. Arsinspor'un da ilk devrede bir şutu direkten döndü.

Karşılaşmanın 120 dakikası 1-1'lik eşitlikle bitince karşılaşmada seri penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışları tamamlanamadı

Kazım Karabekir Stadı'nda Mardin ile Arsin arasında oynanan 3. Lige yükselme maçında seri penaltı atışlarında olaylar çıktı penaltı atışları çıkan saha ve tribün olayları yüzünden yarıda kaldı. Penaltı atışlarında 8-7 Mardin önde iken olaylar patlak verdi.

Saha savaş alanına döndü

Karşılaşmada Mardinspor, 8. Penaltıyı gole çevirdi. Bu esnada golü atan Suat Mutlu, Arsin tribünlerine el hareketi yapınca, Arsinli futbolcu Abdurrezzak Omar da, topa vurunca olaylar çıktı. Saha içinde olaylar kısa sürede büyüyünce Mardinsporlu, oyuncuların darbesi ile yere yığılan Arsin kalecisi Ercan Ezgi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla birlikte orta hakem Burak Taşkınsoy'un cebinden sarı kartlar çıkmaya başladı. Sarı kartlarda olayların yatışmasını önleyemedi. Kısa sürede tribünlere sıçrayan olayda. Mardinspor taraftarları ile Prtokol  Tribünündeki Arsinli idareciler arasında olaylar çıktı. Mardinli taraftarlar, tribünlerin koltuklarını kırarak, sahadaki Arsinli futbolculara ve protokoldekilere attı. Protokol tribündeki bazı isimlerde Mardinli taraftarlara saksi fırlattı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Ekipleri olayları güçlükle önledi. Sahanın ve tribünlerin savaş alanına döndüğü karşılaymada Soyunma odasına giden maçın orta hakemi Burak Taşkınsoy müsabakayı tatil etti.

Bu arada tribünlerde yaşanan olaylar yüzünden başından yaralanan Mardinli taraftarlara 112 acil servis ekipleri tarafından müdahale edilerek, kafalarına sargı bezi sarıldı.

Düdük TFF'de

Orta hakem Burak Taşkınsoy'un tatil ettiği maçla ilgili kararı TFF verecek. Erzurum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve BAL 1. Bölge Sorumlusu Selahattin Codur, karşılamanın hakeminin Mardin'in 8-7 önde olduğunu ve çıkan olayları rapor ettiğini belirterek, "Artık kararı verecek olan TFF. Türkiye Futbol Federasyonu hakem ve gözlemci raporlarını inceledikten sonra bu maçla ilgili kararını verecek. Şu an (dün), maç tatil edildi. Saha ve tribün olayları sonrası tatil edilen maçların kararını TFF veriyor. Bu maçla ilgili kararı da TFF verecek" dedi.

Nurullah PALA-Recai UYGUR/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.