Erzurum'da MHP ve HDP

Bu köşeyi okuyanlar bir önceki yazıma ima yolu ile hakaret de övgü de gönderdiler!

Övgüleri saymadan, manalı eleştirileri alıp başımızın üzerine koyduk!

Dedik ki; okurun zıt düşüncesi bizim değerimizdir!

Geçmişte hatır için karaladığım bir yazının, bugün bile bin satır olarak beni yaraladığını bilenlerdenim. Ancak şu bilinmeli ki bu tek bir yazıdır!

Bunun ikincisini fırıldak gibi dönen topaçlar gösteremez!

Ancak ben bunlara onlarcasını gösteririm. İnanmayanlara arşivimizden çıkartarak "buyurun beyler,"  diyerek, "şimdi öt bakalım bülbülüm," demesini de biliriz!

Mesele ülkenin genelindeki ve yerelindeki gazeteci manzaralarının bu siyasi objektifine nasıl poz verdikleridir?

Şu bilinmeli ki; bu canlı türlerinin yarın da manzaraya göre ve de günün anlamı ve önemine göre kravatını kuşanıp saçlarını jöleliyerek ve de yalaka gazı ile dolu fikir çakmağını çakarak "buyurun buradan yakın efendim," diyecekleri kesindir.

Yerele ve Erzurum'a dönecek olur isek.

Sorun çoook büyük.

Büyük ne demek, devasa bir haberi seçime üç gün kala, sanki ayıpmış gibi ve de günahmış gibi,  vatana ihanetmiş gibi kullanmak elbet her gazetecinin hakkıdır; ama bu da bazı habercilerin nerede durduğunun açık farkı değil midir yani!

Mesele şu;

Erzurum'da HDP'nin Gar Meydanı'nda yapacağı mitinge YSK'nın onay vermesi konusunda diğer partilerin, özellikle MHP ve CHP'nin de "olur" demesi imiş!

Aşkolsun yani!

CHP ve MHP onaylasa ne olur, onaylamasa ne olur!

Bu YSK kararı değil midir?

Kaldı ki özellikle MHP'nin adını anarak kimlere ne mesaj verilmek isteniyor ki!

Bir parti düşünün, gittiği her bölgede bazen ulusal çıkarları anarak, bazen de bölgeye uygun olarak gizli propaganda yapıyor!.. Eee, Erzurum gibi milliyetçiliğin ve ülke çıkarlarının canlanmaya başladığı yerde de hangi şeklide ve ne biçimde olursa olsun ( üçyüz-beşyüz kişi tarafından okunan gazetelerin ) bunun önünü kesmek için böyle bir tavır takınması kadar doğal olan ne olabilir ki!

Ben bunu asla kınamam!

Siyaset bu!  Günümüzde ne etiği var bunun, ne de kuralı!

Candaş, yandaş, koldaş, soydaş, kandaş, ırkdaş, dindaş, çıkardaş, mezhepdaş, diye ayrıştırılmaya çalışılan bu ülkemde "gardaş" sözcüğü çoktan unutulmuş!

Asıl olan kapitalizmin belli tanımları kullanarak, bu ülkede ortalama ömrü altmış beşlerde olan insan ömrünün doğumundan ölümüne kadar sömürülerek geçmesi değil mi yani!

Asıl olan yaşadığımız çağda herkesin düşüncesini özgürce yayması değil  mi!

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adaylarından Sayın Zekai Kaya ile konuşmamda şunu dedi  "biz demokratik bir ülkede yaşadığımızı varsayarak, yasalara uygun hangi parti olursa olsun propaganda hakkına saygı gösteririz; ama fikirlerine karşı durduğumuz bir partiyi destekliyormuşuz gibi bir yayını veya böyle bir basiretsizliğimizi algı olarak sunan yayınları da kınıyoruz!.."

Haklıdır!

Birileri her fırsatta halkı yanıltmakta ve de bir gözü kara, diğeri ak olanların bu ülkede gerçek renkleri görmesi mümkün değil!

Bugünleri gördükten sonra bizim kuşağın bir zamanlar "faşist" diye tanımladığı bir partinin adayı böyle diyorsa ulusalcı bir sosyalist olarak alkışlarım!

Şunu tekrar belirtmekten asla çekinmem!

Yalakalar yaygarayı çıkarsa da; salya sümük ağlasa da izlediğim ve fikrim şudur ki; Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin yükselişidir!

Eğer bu birilerini ve bazı çıkarcıları acıttıysa benim suçum yok!

Sakın kızmayın bana!

Erzurum'da MHP ve HDP yükselişte, bu da böyle biline!

CHP mi; sürpriz ata oynayanları da hafife almayın!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • berçemok 01 Ocak 1970 02:00

    yeniden DOĞUŞ sen ve senın kafandakı gıbı dar kalıp kafalılar var oldukca bu memlekete asla barıs olmaz.yangına körükle gideceğinize her zaman barış ve kardeşlik uslubunu kullansaydı herkes bugun bunlar olmazdı.gelin bu milliyet duygusunu kaldırın islam duygusuyla hareket edın.mhp de = değildil islamiyet ve musluman

  • Yeniden Doğuş 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Ömer NAZMİ bey; Erzurum bir makul kaderi vardır bilir misiniz? Erzurum diyence bir durup düşüneceksiniz. Size bir kitap ismi vereyim okuyun Soğuk cennetin çocukları (yazarını vermeyeyim reklam olmasın) Rusların Erzurum`u işgal ettiklerini ve yetmemiş gibi birde Ermeni canilerini başımıza musallat ettikleri ortalama 2 yıl sürmüştür. Lakin bu memleketin her zaman korkusuz vatan için toprak-bayrak-ezan için nice Bedrin Aslanları vardır. Mesela Nalbantoğlu, Kantarcızade, Kırbaşcızade, Fevzi Paşa, Komiser Ali bey, ve birçoğu.... Erzurum`un kökeni Milliyetçi bir yapıdır. Fakat HPD kökeni yoktur. Bunlar aynen ermeni canavarına benziyorlar baskıyla, zorbayla, tehditle oy alıyorlar. İnşallah HDP barajı aşamaz da Teşkir Kanunu gibi bunları başımızdan atmasını iyi biliriz. HDP=Ermeni Canileri buda böyle biline. saygılarımla..

  • Yalakami? 01 Ocak 1970 02:00

    Yalakaligin tanimina tekrar bakmaniz yerinde olur..her haberiniz her yazınız soylediginiz tabiri daha iyi animsatmakta buda sizi gülünç yapıyor.