ErzurumHaber Girişi : 14 Aralık 2015 17:30

Erzurum turizmine sis darbesi

Erzurum turizmine sis darbesi
Uçak krizi nedeniyle Rus turistleri ardından Polonyalı grupları kaybeden Erzurum bu kez de hava ulaşımında yaşanan rötarlar nedeniyle yerli turistten oluyor.

Erzurumajans-Uçak krizi nedeniyle Rus turistleri ardından Polonyalı grupları kaybeden Erzurum bu kez de hava ulaşımında yaşanan rötarlar nedeniyle yerli turistten oluyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çok erken saatte kalkan uçaklar sis nedeniyle Erzurum'a inemiyor.

van'da 2011 yılında yaşanan deprem sonrası gürcistan'dan erzurum'a yardım malzemesi getiren uçak, inişinin ardından geçirdiği kaza sonrası aldığı hasarın giderilmemesi nedeniyle erzurum havaalanı'nda bekletiliyor. (yunus okur - anadolu ajansı)


Rusya ile yaşanan jet kriziyle birlikte uzun bir aradan sonra Erzurum'a gelmesi beklenen Rus turistler ve ardından Polonyalı gruplar tüm rezervasyonlarını iptal etti. Bunun üzerine iç pazara yönelen turizmciler Erzurum Valiliği'nin de desteğiyle başta metropoller olmak üzere birçok kentte tanıtım yapmaya başladı. Uygun fiyat seçenekleri nedeniyle kısa sürede Palandöken'e talep oluştu ancak bu kez de hava ulaşımında yaşanan rötarlar kış turizmine darbe vurdu. Erzurum seferi yapan uçakların İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 07.00'de kalkması nedeniyle sabah saatlerindeki sis yüzünden kente inememesi yerli kayak turistlerini bezdirdi. Hava şartları nedeniyle uçakların Trabzon'a indirilmesi yüzünden birçok kayak sever Erzurum'a gelmekten vazgeçerken, turizmciler Erzurum seferini yapan uçakların Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 09.00 itibariyle kaldırılmasını istedi. Bu konuda geçtiğimiz aylarda Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunan turizmciler Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakların saatlerini değişmesini sağlamıştı. Turizmciler, "Özellikle kış döneminde uçaklarda yaşanan rötarlar turizme büyük zarar veriyor. Bu nedenle yaz döneminde yaptığımız görüşmeler sayesinde Atatürk Havalimanından kalkan uçakların saati değiştirildi. Ancak bazı firmaların Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ısrarla saat 07.00'de kalkış yapmaları hem Palandöken hem de Kars Sarıkamış'ı olumsuz etkiliyor. Uçaklar Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 07.00 değil de 09.00'da kaldırılsa öğle saatlerine doğru hava şartları düzelmiş olacak ve rötarlar yaşanmayacak. Sırf bu yüzden hafta sonu bir uçak Trabzon'a iniş yaptı ve birçok kayak sever Palandöken'e gelemedi" dediler.


Onur Sağsöz/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat buzdağlı 01 Ocak 1970 02:00

    bence trabzon havaalanının sürkülasyon oyunu bu yıllarca yapılıyor sırf erzurum kaybetsin trabzon kazansın adam gibi pilotlar yada erzurumlu pilotlar olsun bak aksıyormu.