EkonomiHaber Girişi : 28 Temmuz 2024 14:44

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ne iş yapar?

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ne iş yapar?
Van'da uçuş sefer sayılarının artırılması için Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Ayrı sorunu yaşayan Erzurum'da başta ETSO olmak üzere hiçbir STK'nın sesi çıkmıyor.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ne iş yapar?

Kitlesel yürüyüş ve açıklama yapıldı: Van Uçamıyor!

Van Ticaret ve Sanayi Odası, kentin hava ulaşımında yaşadığı sorunların gündeme getirilmesi ve çözümü talebiyle kitlesel yürüyüş organize etti.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası önünde başlayan yürüyüş, İskele ve Cumhuriyet caddelerinden devam ederek kent meydanında son buldu.

 

 

Burada basın açıklaması yapan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Türkiye’nin en eski hava meydanlarından bir tanesi olan Ferit Melen Havalimanı ne yazık ki gerekli ilgiyi ve sefer sayılarını görememektedir. İlimiz; 1 milyon 120 bini aşkın nüfusuyla en kalabalık 19’uncu kenttir. Hinterlandında bulunan 5 milyon nüfusa hizmet veren şehrimiz, bölgenin çekim merkezidir. Kendi vatandaşlarımızın yanı sıra İran ve Irak’tan ilimize gelen vatandaşlar, Ülkemizin batı illerine gitmek için havayolu ulaşımını tercih etmektedir. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ilgili ve yetkili kuruluşların desteğini bekliyoruz” dedi.  

 

 

 

ERZURUM’DA SİYASİLER VE STK’LARDAN SES ÇIKMIYOR!

 

Sefer sayısı ve bilet fiyatlarıyla ilgili yıllardır mağduriyet yaşayan Erzurum’da da sorunun çözümü için başta siyasiler olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından ses çıkmıyor. Kentin en önemli STK’sı olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere diğer tüm STK’lar konuyla ilgili adım atmıyor. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaşım 30 Temmuz 2024 08:06

    Yüzyıl önce kullanılam tramvay Erzurum' a söz verildiği halde yapılmadı. Metroyu bu şehre layık bile görmüyorlar. Hızlı tren için tarih uzadıkça uzuyor. Uçaklar rotarlarını ve bilet fiyatlarını saymıyorum bile. Ulaşımı sokakların hali bile perişan çerçöp pislik içinde. Kentleşme deseniz bu kadar düz bir arazide bu kadar bozuk şehirleşme olur gerçekten hayret edilecek bir durum.

  • Dadas 29 Temmuz 2024 12:25

    Bundan sonraki gelecek belediye mehmet sekmenin yaptığı herşeyi iptal etmeli petrol istasyonları ihaleler açılan şirketler ne varsa. Zaten bütün ihaleler şaibeli Büyükşehir Belediyesi'nin. Tüm mal varlıkları incelenmeli belediye başkanlarının ilk göreve geldikleri mal varlığı ile en son malvarlığı arasındaki fark incelenmeli bütün kamu kurumları yöneticileri inceleme altına alınmalı herşeye kılıf buluyorlar müfettişler zaten çay çorba içip gidiyorlar denetleme sıfır... Tüm Türkiye incelenmeli hem kamu hem özel sektör yasaya uymayan bir duruma karşılığı verilmeli.

  • memleket sevdalısı 29 Temmuz 2024 12:13

    Artık bu memleketin insanı olarak uyanmamız ve kanuni yollardan hakkımızı aramamız lazım bize ne siyasilerden nede stklardan fayda yok herkes bir şekilde yolunu bulmuş gidiyor koca Erzurum da Hastane Desen bina var hizmet yok gerek üniversite gerek şehir hastanesi siyaset yuvası olmuş gidiyor vatandaşta başka şehirlere yönlendiriliyor, uçak desen uçak yok vatandaş başka şehirlere yönlendiriliyor. Ak parti oyu düşen şehirleri mercek altına almış merceğe gerek yok herşey ortada vatandaşın doğal afetlerde gideceği afet alanı (kuğulu park)bile petrol istasyonu oluyor onlarca ağaç resmen katlediliyor ama adamlar kendilerine o kadar güveniyorlar ki kimse bize birşey yapamaz edasında istediklerini yapıyorlar bizde sadece bakmakla kalıyoruz kusura bakmayın bakmayla kahve köşelerinde konuşmayla olmaz en doğal hakkımız bizlerde van gibi toplanalım oturma eylemi yapalım yürüyüş yapalım herneyse ama artık sesimizi duyuralım. yoksa birgün uyandığımızda kendi memleketimizde turist muamelesi görecez. Onur bey yazılarınızdan dolayı sizi kutluyorum ancak birde eleştirim olacak yaptığınız heberler şehrin kanayan yaraları ancak heberlerin devamı gelmesi gerek yoksa bugün yazdığınız yarın unutulup gidiyor nacizane fikrim bir haberi sonuca bağlayıncaya kadar devam ettrimeniz özelliklede kuğulu park haberini yeniden gündeme taşımanız saygı ve sevgilerimle.

  • METEHAN GÖKTÜRK 29 Temmuz 2024 09:39

    İşte bu yüzden Van doğunun en büyük ili oldu. Çünkü halkı Erzurumlular gibi koyun değil. Şehirlerine sahip çıkıyorlar. Şehirlerine sahip çıkmayanı ithal vekilleri seçmiyorlar. Van, Erzurumun yarısı kadar nüfusu varken bu gün 1,4 milyonluk nüfusu ile Erzurumun iki katı büyüklükte. Erzurum 1 milyondan 740 bine düşerken Van her gün büyüdü ve büyüyor. Turizmde İranlıları tek elde topladılar. Erzurum seçtikleriniz yüzünden kaybettikçe kaybetti ve siz koyun gibi kaybettirenleri inatla seçtiniz. Erzurum Türkiye'de önde gelen sağlık merkezlerinden biriydi şimdi o bile gitti onu bile Erzurum'un elinden aldılar bir çok branşta dr yok. Erzurum öyle şansız bir şehir ki dünyanın en koyun milletine ev sahipliği yapıyor. Canım Erzurumum içinde yaşayanlar yüzünden kaybettikçe kaybediyor.

  • Dadaş 28 Temmuz 2024 15:40

    Erzurum'lu başını eğmiş şehrin makus kaderine razı gelmiştir. Bu şehrin insanı koyun gibi güdülmeye layık ne yazık ki, nitekim gelen herkeste koyun gibi gütmekte...