Kültür-SanatHaber Girişi : 06 Aralık 2012 22:30

Erzurum markasını İpekçi ile oluşturacak

Erzurum markasını İpekçi ile oluşturacak
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin markalarını oluşturabilmek için ünlü modacı Cemil İpekçi’nin kapısını çalmaya hazırlandıklarını açıkladı
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin markalarını oluşturabilmek için ünlü modacı Cemil İpekçi’nin kapısını çalmaya hazırlandıklarını açıkladı. Erzurum’un yöresel kıyafetlerinin, takılarının ve yemeklerinin bugüne kadar ‘marka’ haline getirilemediğine dikkat çeken Başkan Korkut, ünlü modacılara şehrin yöresel kıyafetlerini markalaştırmak noktasında ‘ortak çalışma’ teklifi götüreceklerini söyledi.

Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese ve Üç Kümbetler’in içerisinde yeraldığı bölgeye, 2013 yılında tarihi dokuya uygun bir mimariye sahip Kongre ve Kültür Merkezi inşa edeceklerini söyleyen Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, burada şehrin kültürüne ivme kazandırmayı amaçladıklarını anlattı.

MARKALARI CEMİL İPEKÇİ OLUŞTURACAK

Erzurum’un markalarını oluşturmakta çok büyük sıkıntılar çektiğini ve bu merkezde çalışmaların sorunu ortadan kaldırmaya yönelik yapılacağını söyleyen Başkan Korkut, “A’dan Z’ye Erzurum’u içerisinde barındıran bir merkez olacak. Erzurum’un markalarını oluşturmaya çalışacağız. Bu doğrultuda da merkezin açılmasıyla birlikte ünlü modacılarla çalışıp, Erzurum’un yöresel kıyafetleri ihram ve bindallı markalarını oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda Cemil İpekçi başta olmak üzere tüm modacılarımızla görüşeceğiz. Erzurum’un artık basma kalıp olmasını istemiyoruz. ” dedi.

Erzurum’un markalarını oluşturabilmek için alt yapı çalışmalarına başladıklarını ve belediye bünyesinde ev hanımlarına yönelik çeşitli kurslar düzenlediklerini belirten Başkan Korkut, bu kurslarda nakıştan, bilgisayara varıncaya kadar birçok eğitim verildiğini söyledi.

“EVİN İÇERİSİNDE KADIN BIRAKMAYACAĞIZ”

Bosna Caddesi üzerindeki belediyenin ek hizmet binasında açılan biçki, dikiş, nakış, giyim ve mefruşat, el sanatları, bilgisayarlı muhasebe, ahşap boyama kurslarına yaklaşık 50 ev hanımının katıldığına dikkat çeken Başkan Korkut, bu sayının Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılmasıyla birlikte en az 300 olmasını hedeflediklerini belirtti. “Evin içerisinde kadın bırakmayacağız” diyen Başkan Korkut, “Bu kurslara katılan kadınlarımız, gelen siparişleri satıp, aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Hem bizim ‘marka’ hedefimize katkı sunuyor hem de aile bütçesine küçümsenemeyecek bir destekte bulunuyorlar.  yoksul semt genç kızları ve kadınları için kendini kanıtlama imkanları sunuyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyelerin sosyal alanlarda yapacakları çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

KURSİYER KADINLAR DA ÇOK HEYECANLI

Oğlunu evlendirmek amacıyla kursa başladığını anlatan Behice Turan da Erzurum’un markalarını oluşturmak amacına hizmet etmenin kendisini de heyecanlandırdığını söyledi. Oğlu Kadir’in bir kurumda geçici personel olduğunu anlatan Behice Turan, “Bu kursa katıldığımdan beri hem meslek sahibi oldum hem de oğlumun çeyizinin büyük bir kısmını tamamladım. Ancak işimiz bitmedi. Sırada Erzurum’un markalarını oluşturmak var. Bu konuda bize düşen görevi yerine getirmek için çok heyecanlıyız” dedi. Kursiyerlerden Yasemin Güldüren de, hem ev ekonomisine destek olup, hem de Erzurum’un imajına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, Halegül Dürüst de Cemil İpekçi gibi ünlü modacılarla çalışma imkanı bulmaları halinde eğitim aldıkları biçki, dikiş konularında ciddi kazançlar elde edebileceklerine inandığını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • neyzen 01 Ocak 1970 02:00

    Adam cinsi sapik kimbilir neler tasarlar Erzuruma yazik olur, bizi rezil eder tum turkiyeye.