BölgeHaber Girişi : 18 Ocak 2011 00:48

Erzurum Kros Liginde!..

Erzurum Kros Liginde!..
Beş kulüpten Sekiz takımla Türkiye Kros Ligi seçmelerine katılan Erzurum rekorları alt üst etti. Erzurum'un sekiz takımı da kros ligine kalmayı başardı.

Erzurum Ajans-Beş kulüpten Sekiz takımla Türkiye Kros Ligi seçmelerine katılan Erzurum rekorları alt üst etti. Erzurum’un sekiz takımı da kros ligine kalmayı başardı.
Hafta sonunda Mersin’de yapılan Kros Ligi Birinci Kademe Müsabakalarına katılma yarışlarında Erzurum atletizm parkurunda fırtına gibi esti. Beş kulüpten sekiz takımla yarışlara katılan Erzurum büyük bir başarıya imza attı. 42 sporcu ile müsabakalara katılan Erzurum geçen yılki başarısını ikiye katladı. Geçtiğimiz yıl dört takımını kros ligine sokmayı başaran Erzurum bu kez sekiz takımla kros liginde mücadele verecek. Kros Ligi Birinci Kademe yarışlarında katılacak olan Erzurum sekiz takımla mücadele etme hakkı kazandı.

 
ERZURUM KOŞTU RAKİPLERİ BAKTI

Gençlikspor dokuz, İl Özel İdare’den 8, Karayazı Belediyespor’dan beş, Telekomspor’dan sekiz ve Palandöken Belediyespor’dan 12 sporcu olmak üzere toplam 42 kişilik bir atletizm ordusuyla Mersin’e giden Erzurumlu sporcular, büyük bir zafere imza atmanın gururunu yaşıyor. Antrenörler Nihat Bayburt, Orhan Güngör, Yavuz Bayram ve Bülent Küçük nezaretinde Mersin’e giden Atletler, rakiplerini bir bir geride bıraktı. Yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe ve Ağrı’yı geride bırakan Erzurum büyük bir zafere imza attı. 16 yaş B-erkeklerde Palandöken Belediyesi birinci olurken, Gençlikspor ikinci oldu. 16 Yaş altı A-erkeklerde İl Özel İdare takım halinde birinci olurken, kızlarda Türkiye dördüncüsü oldu.

İl Özel İdare Spor Kulübü Atletizm Antrenörü Orhan Güngör, “Atletizmde büyük bir başarı gösrererek, sekiz takımla kros ligine kalmayı başardık. Bize destek olan İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok’a, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a ve her zaman yanımızda olarak bize destek sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Milli takım ve Türk Telekomspor Antrenörü Nihat Bayburt, Erzurum’un atletizmde bir tarih yazdığının altını çizerek, bu sezon Türkiye çapında sekiz takımla Kros Ligi’ne kalmayı başaran tek ilin Erzurum olmasından gurur duyduklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.