BölgeHaber Girişi : 06 Ocak 2010 01:39

Erzurum İl İstihdam Kurulu Toplandı!..

Erzurum İl İstihdam Kurulu Toplandı!..
Erzurum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sebahattin Öztürk yılda dört defa toplanan İl İstihdam Kurulu toplantılarının işsizlik ve ekonomik kriz sebebiyle daha önemli hale geldiğini söyledi. Yapılan bu çalışmaların ardından, önemli olanın insanların iş güç sahibi olması görüşünü dile getiren Vali Öztürk bir mesleğin tam manasıyla öğrenilebilmesi için mesleki kursların 2 ay yerine 4-5 ay gibi daha uzun süreli olmasının yararlı olacağını kaydetti. Vali Öztürk bu konuda Çalışma Bakanlığı nezdinde daha önce girişimlerde bulunduğunu da söyledi.

Vali Sebahattin Öztürk'ün açılış konuşmasının ardından Kurul Üyelerini bilgilendiren İş-Kur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen ise 2009 yılının değerlendirmesini yaptı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının; Yerel düzeyde istihdam politikalarının oluşturulmasına yardımcı olmak amacıyla her ilde kurulduğunu ifade eden İl Müdürü Ötügen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Bu kurul ildeki Kamu, Özel Sektör, Sosyal taraflar, Üniversiteler ve diğer ilgililerden oluşmaktadır. Kurul il düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri tespit edecek ve ilin istihdam yapısının ihtiyaç duyduğu işgücü eğitim ihtiyaçlarını ve hedef kitleyi belirleyecek, açılan kursları ve işgücü eğitim faaliyetlerini değerlendirecektir. Ülkemizde yatırımların mevcut işgücü arzını karşılamadaki yetersizliği, yatırımların bölgesel dağılımındaki eşitsizliği, mevcut mesleki eğitimin işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu işgücünü karşılamadaki eksikliği, sermaye yoğun yatırımların önem kazanmasıyla üretim biçiminin yapısal değişikliği, yeni teknolojilerin giderek daha yoğun bir şekilde kullanılması, işgücünün mevcut mesleki bilgi ve becerisinin geçersiz hale gelmesine neden olmakta, bu unsurlar işgücünün yeni beceriler kazanmasını gerektirmektedir. Bu nedenle, yaşam boyu eğitim anlayışı çerçevesinde İş-kur'un sunduğu işgücü uyum hizmetleri daha da önem arz etmekte, İl Müdürlüklerimizin eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmalarını zorunlu kılmaktadır. Erzurum İl Müdürlüğü olarak 2009 yılında 6 adet özürlüye, 5 adet hükümlüye, 9 adet TYÇP, 11 adet İstihdam garantili, 49 adet kendi işini kurmaya yönelik olmak üzere toplam 80 adet işgücü yetiştirme kursu/programı açmış bulunmaktayız. 63 adet kursumuz tamamlanmış olup, 17 adet kursumuz hala devam etmektedir. Bu kurslarımızda tamamlandığında bin 713 kursiyer işgücü piyasasına hazır hale getirilmiş olacaktır. 2009 yılında Erzurum İl Müdürlüğümüze; İşgücü yetiştirme kursları ve Toplum Yararına Çalışma Programı için 4 milyon 108 bin 908 TL. ödenek tahsis edilmiştir. Yıllık ödeneğimizden TYÇP için 1 milyon 438 bin 118 TL. ve kurslarımız için 2 milyon 670 bin 790 TL. ödenek tahsis edilmiştir. Ayrıca İdari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyonca onaylanan Özürlü ve Hükümlülere yönelik olarak açılan kurslara 75 bin 134 TL. ödenmiştir. İl Müdürlüğü olarak Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 69 kişilik 83 gün süreli, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 60 kişilik 120 gün süreli, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 30 kişilik 120 gün süreli, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 60 kişilik 120 gün süreli, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 30 kişilik 90 gün süreli, Serdarlı Belediye Başkanlığı ile 15 kişilik 90 gün süreli ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ile 41 gün süreli 62 kişilik programlarımız tamamlanmıştır. Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 40 kişilik 180 gün süreli, Aşkale Belediye Başkanlığı ile 10 kişilik 150 gün süreli Toplum Yararına Çalışma Programlarımız (TYÇP) devam etmekte olup; toplam 376 kişi yararlandırılmış olacaktır."

2010 YILI BÜTÇESİ 4 MİLYON 201 BİN TL

2010 yılı bütçesi hakkında da bilgiler veren İş-Kur İl Müdürü Ötügen; eğitim için 2 milyon 523 bin 732 TL. ağaçlandırma ve çevre düzenleme için 587 bin 094 TL. ve diğer TYÇP için 1 milyon 090 bin 318 TL. olmak üzere toplam 4 milyon 201 bin 145 TL. ödenek tahsis edildiğini belirtti.

İş-Kur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen'in bilgilendirmesinin ardından, Vali Öztürk başkanlığındaki kurul üyeleri diğer gündem maddeleri üzerinde çalışma yaptı. Toplantıda 2010 yılında açılması planlanan kurslarda ele alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.