Kış Oyunları, ikinci üniversite ve lojistik köyün yanı sıra sağlık ve ulaşım alanında yapılan yatırımlara rağmen, fukaralığın önüne geçilemedi.
Erzurum Ajans-Kış Oyunları, ikinci üniversite ve lojistik köyün yanı sıra sağlık ve ulaşım alanında yapılan yatırımlara rağmen, fukaralığın önüne geçilemedi.
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nce 2010’un başlarında kurulan “Alo 144 Sosyal Yardım Hattı”na bir yıl içerisinde en çok başvurunun Erzurum’dan yapıldığı ortaya çıktı. Alo 144’e Türkiye genelinden gelen 683 bin ‘yardım’ talebinden 84 bin 385’i Erzurum’dan yapıldı. Erzurum’un ardından ikinci sırada yeralan Adana’dan ise 23 bin bin kişi ‘bana yardım edin’ çağrısında bulundu. Üçüncü sırada ise İzmir yeraldı.
İktidarın Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımları, ikinci üniversite ve lojistik köy gibi dev bütçeli yatırımlarının yanı sıra, sağlık ve ulaşım yatırımlarına rağmen, kentteki fakirliğin önüne geçilememesi dikkat çekti. Erzurum’dan gelen ‘yardım’ taleplerinin büyük çoğunluğunu, fakir öğrencilere ödenen şartlı nakit transferi ile aile yardımlarının oluşturduğu öğrenildi. Eğitim yardımı taleplerinde ise ücretsiz kitap yardımı isteği ön plana çıktı.