ErzurumHaber Girişi : 18 Mart 2013 10:48

Erzurum Emniyeti'nden Nevruz açıklaması

Erzurum Emniyeti'nden Nevruz açıklaması
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden dün yaşanan nevruz olayları ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden dün yaşanan nevruz olayları ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:
"BDP Erzurum İl Teşkilatı adına 2911 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda 17 Mart 2013 Pazar günü 11.00-16.00 saatleri arasında Kazım Yurdalan Mahallesi miting alanı ve yürüyüş güzergahında 'Nevruz Kutlaması' konulu açık hava toplantısı Valilik Makamının 14 Mart 2013 günlü olurları ile uygun görülmüştür. Açık hava toplantısı ile ilgili 17 Mart 2013 günü saat 08.00'da miting alanı ve yakın çevresinde görev alınarak gerekli güvenlik önlemleri aldırılmıştır. Daha sonra arama noktaları oluşturularak toplantının yapılacağı alan tamamen boşaltılmış gerekli arama ve kontroller yapıldıktan sonra, alana girmek isteyenlerin üst araması yapılarak alan içerisine girmeleri sağlanmıştır. Saat 11.05'te nevruz etkinliği başlamış, yapılan konuşmaların ardından BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan miting alanından ayrılmıştır. Söz konusu mitingin devam ettiği esnada şehrin muhtelif yerlerinde karşıt görüşlü gruplar toplanmaya başlamış, görevlilerimizce bu toplanmalara müdahale edilerek dağıtılmıştır. Saat 12.30 sıralarında İlimiz Erzurum Yunus Emre Mahallesinin ara sokaklarından miting alanına giden güzergaha sızmalar olmuş, bu esnada miting alanında bulunan kalabalık içerisinden gruplar miting alanı dışına çıkarak diğer gruplar ile karşı karşıya gelmek istemiş, ancak görevlilerimiz olaya müdahale ederek iki grup arasında tampon oluşturmak suretiyle grupların karşı karşıya gelmelerini engellemek amacıyla gruplar kademeli olarak zor kullanmak suretiyle dağıtılmıştır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ne Mutlu Türküm Diyene 01 Ocak 1970 02:00

    Emniyete bak emniyete. Güneydoğuda , doğu Anadolu da her türlü katilliği yapanlara, kundaktaki bebeklere, görevi başındaki polisime kurşun sıkan hainlere yandaşlık yapıyor.. Az kalmışlar Samanyolu haber gibi bunlarda "Bdpliler sevgi çerçevesinde eğlenirken, Mhplilerde fitne soktu" desin.. Aldığınız 2 kuruş için mi hala o formayı vatanseverlere karşı kullananlara bir çift sözüm var.. "İsterse hepiniz onlardan yana olun, bu vatanı bebek katillerine vermeyeceğiz".

  • DADAŞIZ 01 Ocak 1970 02:00

    SADECE SUNU SÖYLEMEK İSTIYORUM O BİBER GAZINI AY-YILDIZLI BAYRAK TAŞIYAN VATANSEVER ARKADAŞIN YÜZÜNE SIKAN MEMUR OLUR YA HAKKARİ GİBİ Bİ YERE GİDERSEN O KORUMAYA ÇALIŞTIGINIZ TERÖR YANDAŞLARI TARAFINDAN İNŞALLAH DARB EDİLİRSİN....EMNİYETİN ACIKLAMSINA BAKIN KARŞIT GÖRÜŞ...NE ZMAN DAN BERİ TERÖR YANDAŞLARI İLE VATAN SEVERLER KARŞIT GÖRÜŞ OLDUUU....VATANDAŞIN HAKLI TEPKİSİNİ BİBER GAZI VE JOBLA ENGELLEMEYE ÇALIŞINNNN....ÜZERİNE Bİ DE GÖZ ALTINA ALINNN.....SİZ BÖYLE TERÖR YANDAŞLARININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDİN VATANDAŞI SİNDİRİN YARIN ERZURUMU`DA DİYARBAKIR ETSİNLER GÖRÜN..... ALLAH İÇİN ELİNİZİ VİCDANIZA KOYUN....AY-YILDIZ LI BAYRAGIMIZI ACANLARA PROVAKATÖR YAFTASI VURUYORSUNUZ....AMA TERÖR YANDAŞLARININ HER YAPTIGINI DEMOKRAATİK HAK DİYE NİTELENDİRİYORSUNUZ....ALLLAHHH SİZLERDEN SORSUN BIRAKIN ARTIK SİLAHLARINIZI KİMİ KİMDEN KORUYORSUNUZ ALLAH AŞKINA....