Kültür-SanatHaber Girişi : 15 Aralık 2012 13:47

Erzurum diyalogları kitap oldu

Erzurum diyalogları kitap oldu
Daha öncesi Dadaşın Lügati” çalışmasına imza atan Erzurumlu yazar Fatih Kaya, şimdide Erzurum Diyalogları’nı kitaplaştırdı.
Erzurumajans-Daha öncesi Dadaşın Lügati” çalışmasına imza atan Erzurumlu yazar Fatih Kaya, şimdide Erzurum Diyalogları’nı kitaplaştırdı.

Erzurum Diyalogları kitabının Erzurum insanının duygularını, düşüncelerini, tepkilerini ve olaylara bakış açışını ele alan bir kitap olduğunu ifade eden yazar Fatih Kaya, “Kitabımızda eşler arasındaki münasebeti, komşular arasındaki münasebeti, ebeveynler arasındaki münasebeti mizahi bir dille anlatmaya çalıştık. Gördüğüm, duyduğum olayları kaleme aldım, dolayısıyla tamamına yakını gerçek hayattan alınmıştır. 2009 yılında Dadaşın Lügati adlı çalışmayı yanlamıştım. Bu Benim Erzurum kültürüne, Erzurum ağzına yönelik ikinci çalışmam. Bir kitap herkesten önce yazarını heyecana sevk etmeli. Eğer yazarını heyecana sevk etmiyorsa okuyucuyu da heyecana sevk etmez. Kitabı yazma sürecinde her okuduğumda ayrı bir zevk duydum. Umuyorum ki okuyucularımda aynı zevk ve heyecanı duyarlar” diye konuştu.

1978 yılında Erzurum’da doğan Fatih Kaya, Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra 2002 yılında öğretmen olarak atandı. Kaya halen Erzurum’da öğretmen olarak görev yapıyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.