Erzurum Düzenleme Tarihi : 21 Temmuz 2020 16:16 Haber Girişi : 21 Temmuz 2020 16:41

Erzurum'da korkutan artış

Erzurum'da korkutan artış
Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte pozitif vaka sayısının 158'e çıktığını söyledi. Cenaze ve düğün törenlerine dikkat çeken Vali Memiş, ''Kendinizi koruyun'' uyarısında bulundu.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Korona Virüsle mücadelede örnek şehirlerden biri olan Erzurum, özellikle seyahat kısıtlamasının kaldırılmasından sonra risk altına girdi.

 

Başta İstanbul ve Bursa olmak üzere çeşitli kentlerden gelen vatandaşlar İspir, Karayazı ve Horasan ilçelerinde pozitif vaka sayılarında artışa neden oldu. Kentteki son durumu açıklayan Vali Okay Memiş, pozitif vakaların en çok düğün ve cenaze evlerinde oluşan temasla arttığını dile getirdi.

 

SADECE BUGÜN 68 POZİTİF

 

Korona virüs nedeniyle şimdiye kadar 23 kişinin yaşamını yitirdiği Erzurum’da pozitif vaka sayısının da 158’e çıktığını kaydeden Vali Memiş, yoğun bakım ünitelerinde 12, entübe durumda da 4 hastanın bulunduğunu bildirdi. Sadece bugün 68 yeni vaka görüldüğünü açıklayan Vali Memiş, iyileşen hasta sayısının da 58 olduğunu söyledi. Vali Memiş ayrıca Pandemi başlangıcından bu yana 1448 pozitif vakayla karşılaşıldığını, 1300 kişinin de iyileştiğini belirtti.

 

KENDİNİZİ KORUYUN!

 

Düğün ve cenaze törenlerinde sosyal mesafeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Okay Memiş, “Şimdiye kadar aldığımız önlemlerle vaka sayılarının artmasını önledik ancak ne yazık ki son bir kaç hafta da rakamlar artış gösteriyor. Tehdit ortadan kalkmış gibi davranmamalıyız. Soslam mesafe ve maske kullanımına dikkat etmeliyiz. Zaman zaman cezalar kesiyoruz ama kimsenin de canını yakmak istemiyoruz. Herkes kendini korusun” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • arzu ak 19 Ağustos 2020 01:53

    Erzurumlulara kurban olun onlar kadar temizmiziniz bi kendinizi sorgulayın sayın valimizede o pis dilinizi uzatmayı

  • dada25 09 Ağustos 2020 13:11

    sağlık bakanımız ve bütün sağlık personelinin verdiği mücadele ortada siyasi propagandaya dönen erzurumspor kutlamaları ,kent meydanına tv kurdurma ütü açık otobüs ile gezinme nedir bunlar başka parti belediyesi yapsa ayağı kaldırmıştınız ülkeyi ..

  • Dadaş 23 Temmuz 2020 07:21

    Vali ne yapsın adam kutlamaya gidiyor onca kalabalığın icine giriyor bi maske bile takmıyor

  • HAS ADAM 22 Temmuz 2020 15:13

    HAVUZ BAŞINDA KAMERAYA ADAM NE DİYOR AĞABECİ ERZÜRÜMSİPORA DEGER KORONADAN GORHMİREM.BELEDİYE PANDEMİYİ DÜŞÜNMEDEN SİYASET İÇİN KENT MEYDANINA DEV EKRAN KURAR İNSANLARI ORAYA TOPLARSA OLACAĞI BUDUR.DAHA 10 GÜN VAR BAKALIM KUTLAMALARIN SONUCU NE OLACAK.

  • yavuz karasu 22 Temmuz 2020 11:09

    e sayın valim sen o kutlamayı yaptırmayacaktın hiç kusura bakma

  • Sadece ikisi mı?? 22 Temmuz 2020 10:46

    Sadece düğün salonu ve cenazelerden bulaştığı hususu çok yanlış.. pozitif vakakar her yerde olabilir.. mesela mng avm tıklım tıklım.. mesela erzurumspor kutlamaları.. mesela maskesiz birbirlerine sarılmış poz vermiş herkes.. kamu kurumları... iki hayırlı işi bu işin sebebi göstermeyin.. yada cenaze ve düğün merasimlerini iptal edin.. sonraki vakalara yeniden bakalım ne dersiniz???

  • S b 22 Temmuz 2020 07:30

    Allah korusun herkes dikkat etmeli Bizde bayram icin geleceğiz anneanne ve dedemiz icin bayrama kadar 23 gün izole ediyoruz kendimizi

  • Dadaş 22 Temmuz 2020 06:51

    Maç gecesinden sonra bulasmayan kalmamıştır zaten.

  • mmt 21 Temmuz 2020 17:37

    dünki ex neden verilmiyor.