ErzurumHaber Girişi : 30 Nisan 2012 09:30

Erzurum bu cinayeti konuşuyor

Erzurum bu cinayeti konuşuyor
Katil zanlısı koca Ömer Karanlıkbulut, "Kavga sırasında bayılmışım.
Erzurum Ajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Katil zanlısı koca Ömer Karanlıkbulut, "Kavga sırasında bayılmışım. Ben kimseyi bıçaklamadım" diyerek suçlamayları kabul etmedi. Katil zanlısı kocanın kardeşi Taner Karanlıkbulut ise "Bıçakla yengemin babasına vuruyordum. O sırada araya giren yengeme de isabet etti. Pişmanım" dedi.

Karısı Elif Karanlıkbulut'u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen  Ömer Karanlıkbulut, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

Karanlıkbulut,"Kavga sırasında aldığım darbelerle bayılmışım" dedi. Ömer Karanlıkbulut'un kardeşi olan Taner Karabulut ise" Kavga esnasında yengem araya girdi. Bıçak darbesi ona isabet etti" diye ifade verdi.

Yakutiye ilçesi, Aşağı Sanayi Mahallesi Çağlayan sokakta meydana gelen kavgada yaklaşık 4 yıl önce baba evinden kaçarak evlenen Elif Karanlıkbulut'un eşi  Ömer Karanlıkbulut tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia ediliyor.

"KAVGA SIRASINDA BAYILMIŞIM"

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde ilk sorgusu tamamlandıktan sonra, Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan ve Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde  'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanan Ömer Karanlıkbulut, babası Mehmet Sıddık ve cinayeti kendisinin işlediğini iddia eden Taner Karanlıkbulut'un ifadesine Palandöken Gazetesi ulaştı. Karanlıkbulut, ifadesinde şöyle dedi:

"Eşim Elif ile tartışmıştık. Bu tartışma nedeniyle eşim karakola gidip benim hakkımda şikâyetçi olmuş. Beni karakoldan çağırdılar ifade vermeye gittim. Daha sonra eşim eve gelmedi, baba evine gittiğini öğrendim. Ben babamla birlikte yaşıyorum. Eşimi eve getireceklerdi birkaç gün bekledik, gelmedi. Babam ile halam olan R., amcam Z., babamın arkadaşı S., eşimin dayısı  ve N,  Elif'i almak için kayınpederimin evine gittiler. Ben onlarla gitmedim. Kamyonetimle yakında bulunan kahvehaneye gittim. Onları bir süre bekledim. Akşam saat 19.00 sıralarında Birden gürültü duydum hemen kamyonetime binip eve doğru yöneldim. Kapının önünde bir kargaşa vardı. Babam ile yanındaki akrabalarıma saldırıyorlardı. Pek çok kişi vardı, kadın, çoluk, çocuk saldırıyorlardı. Ben hemen araçtan inerek müdahale etmek istedim. Ancak, karşı taraftaki M., C.,S., isimli şahıslar bana saldırdılar. M.'nin elinde demir sopa vardı. Diğerlerinin elinde bir şey görmedim. Aldığım darbeler sonucunda bayılmışım. Olay yerinde kardeşim Taner ile kuzenim A. varmaydı tam olarak bilmiyorum. Eşim Elif'in ve kayınpederim Necati'nin yaralanması ile bir ilgim yok. Ben kimseyi yaralamadım. Oraya kavga etmeye, dövüşmeye gitmedik. Kardeşim Taner, kuzenim A., oraya niye geldiler bilmiyorum. Suçsuzum."

ARAÇTAN İNER İNMEZ, SALDIRDILAR"

Hurdacılık yapan ve 'Cinayete azmettirmek' suçundan tutuklanan baba Ömer Karanlıkbulut ise verdiği ifadesinde, gelini Elif'i almak için gittikleri evin önünde taşlı, sopalı saldırıya uğradıklarını söyledi. Baba Karanlıkbulut ise ifadesinde şunları söyledi:

 "Bir hafta kadar önce oğlum ile gelinim tartışmışlar. Gelinim babasının evine gitmişti. Gelinimizin amcası ve dayısı ile görüştüm. Aramızda anlaşma sağlandı. Daha doğrusu gelinim bizimle oturduğu için rahatsızdı. Olay günü akşam bizi çağırdılar.  'gelininizi götürün' dediler. Ben de yakın akrabalarımızla birlikte evlerine gittik. Biz araçtan aşağıya iner inmez taşlarla, sopalarla saldırarak vurmaya başladılar. Kavga esnasında bir fırsatını bularak kaçtım. Ben eve girdiğimde polisler kapının önüne geldiler. İddia edildiği gibi ben kavgaya karışmadım, kimseyi vurmadım."

"BIÇAK YENGEME İSABET ETTİ"

T
utuklananlar arasında bulunan Taner Karanlıkbulut ise,"Ben bekâr olduğum için ağabeyim Ömer ile aynı evde birlikte yaşıyoruz. Yengem Elif'in ağabeyimle arasında tartışma olmuş. Bu yüzden yengem babasının evine gittiğini öğrendim. Olay günü yengemi almaya gitmişler. Orada kalabalık vardı. Ağabeyim Ömer, yerde yatıyordu. Hemen yanımda bulunan açılıp, kapabilir çakı bıçağını çıkarıp orada bulunan yengemin babası Nevzat'a vurdum. O esnada yengem araya girdi. Bıçak darbesi ona isabet etti. Bu sırada babam, halam ve kuzenim, orada olup olmadığının farkında değilim. Ağabeyimi o halde görünce gözüm karardı, sinirlendim… Olay yerinden kaçtıktan kısa bir süre sonra polise teslim oldum. Olayda kullandığım çakı bıçağını da polise teslim ettim. Olay nedeniyle pişmanım" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.