Erzurum Düzenleme Tarihi : 04 Temmuz 2024 12:12 Haber Girişi : 02 Temmuz 2024 15:25

Erzurum Aziziye için flaş karar! Resmi Gazete'de yayınlandı

Erzurum Aziziye için flaş karar! Resmi Gazete'de yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'un 'Ilıca Termal Turizm Merkezi' statüsünü iptal etti. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Gazeteci Onur Sağsöz, tepkisini köşesinde ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan ‘Cumhurbaşkanı Kararı'na göre aralarında Erzurum’un da bulunduğu üç farklı ilde yer alan turizm merkezinin statüleri iptal edildi. İŞTE DETAYLAR

 

DÖNEMİN CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZAL İMZALAMIŞTI

 

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre Ordu Akkuş Argın Yaylası Turizm Merkezi, Erzurum Ilıca Termal Turizm Merkezi ile Yozgat Boğazlıyan Bahariye Cavlak Turizm Merkezi'nin statüleri iptal edildi.

 

2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nun 3’üncü maddesi gereğince alınan karar Erzurum’da soğuş duş etkisi yaptı.

 

 

Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından ‘Termal Turizm Merkezi’ olarak ilan edilen Ilıca’da dönemin AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın girişimleriyle turizm yatırım alanları oluşturulmuştu.  

 

Alınan iptal kararı doğrultusunda, Ilıca bölgesinde termal turizm merkezi olarak tanımlanan alanlar artık bu statüye sahip olmayacak ve bölgeye yatırım yapmak isteyen girişimcilere teşvikler sağlanmayacak. HABER MERKEZİ

 

GAZETECİ SAĞSÖZ KALEME ALDI

 

Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz, yaşanan bu flaş gelişmeyi 'İl Başkanı olacakmış' başlığıyla köşesine taşıdı. İşte o yazı. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SONNOKTA 03 Temmuz 2024 13:32

    Çermiye gidenler bilir, saç kılından ve pislikten geçilmiyor. Havlular defaten kullanılıyor, çalışanlar insanı yiyecekmiş gibi bakıyor, hizmet sıfır. Yani mekandan ziyade insanı hazırlamak lazım turizme.

  • halisdemir 03 Temmuz 2024 11:07

    ılıcayı siyasi inat yüzünden ne hale düşüttüler. bunların ülkeye hayrı yok. sadece yandaş kayırmacılığı var. ılıcada akp kazansaydı böyle yapmayacaklardı. Ama bunu yapanın erzurum ılıca umrunda değil varsa yoksa kendi hesabı.

  • Hanifi 03 Temmuz 2024 09:54

    Ellerinize kına yakın yazıklar olsun, bu kararı aldıranlar inşallah rahat uyursunuz. İktidar kazanmadı diye bu yapılı mı zaten işsizlik had safada belki yatırımcı gelir di ama oda yoktu, şimdi hiç gelmeyecek. Erzurum için yazık oldu bu kadar da olmaz ki.

  • X-men 02 Temmuz 2024 23:35

    Bu Utanç, Rezalet bu şehrin siyasetine yeter diyeceğim de ağa utanmadan il başkanlığına soyunmuş. Aynen il başkanı da ol içine edilmiş şehrin daha da fazla içine et. Bu arada ne oldu sizin Twitter fısıltı hesaplarınız? Her gün birilerinin yolsuzluğundan bahsediyordunuz?

  • ali er 02 Temmuz 2024 22:42

    akp artık ülkeye zarara veren bir noktaya taşındı. artık bunlardan fayda beklemeyin.