ErzurumHaber Girişi : 13 Mart 2014 18:40

Erzurum AK Parti'ye sahte üye soruşturması

Erzurum AK Parti'ye sahte üye soruşturması
Erzurum'da devlet memuru öğretmen ve diğer siyasi partilere kayıtlı 143 kişinin başvurusu üzerine AK Parti Erzurum İl ve 3 ilçe yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Erzurumajans-Erzurum'da devlet memuru öğretmen ve diğer siyasi partilere kayıtlı 143 kişinin başvurusu üzerine AK Parti Erzurum İl ve 3 ilçe yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada partiye üye olmadığı halde Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunan 143 kişi, 2820 siyasi partiler yasasının 114/2 maddesi uyarınca suç işlediği iddiasıyla elektronik ortamda AK Partiye üye edildiklerini öne sürerek ifade verdiler.

Duruşmaya katılan çoğunluğu memur siyasi parti, sendika üyesi vatandaşlar "Bilgimiz dışında siyasiye partiye üye olduğumuzu TC kimlik numarasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı internet sitesinden öğrendik. AK Parti yöneticilerinden şikayetçiyiz" dediler.

Mahkemede ifade veren Palandöken ve Yakutiye ilçe teşkilatı yöneticileri ise üye kayıtlarının TC Kimlik numaraları üzerinden yapıldığını ifade ederek yanlışlığın buradan kaynaklanmış olabileceğini söylediler.

Siyasi partiler kanununa muhalefet etmek suçundan AK Partili yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Konuyla ilgili AK Parti İl ve 3 ilçe yöneticisi ifadeye çağrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • R.YILDIZ 01 Ocak 1970 02:00

    Her yerde, her işte her fırsatta, her mevkide, her makamda sahtecilik- sahtekarlık yapmak zorunda mısınız?? Bu kadar laçkalık, pişkinlik hayasızlık .... pes doğrusu... Peygamber efendimiz (sav) buyuruyorlar ki: "Her bir dinin kendine has bir ahlakı vardır, İslam`ın ahlakı hayadır."