SiyasetHaber Girişi : 30 Haziran 2013 17:01

Erzurum Ak Parti'de güney seferberliği

Erzurum Ak Parti'de güney seferberliği
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ ve Adnan Yılmaz, Karayazı ile Hınıs ilçelerinde ziyaretlerde bulundular.
Erzurumajans-Milli İradeye Saygı Mitingi" için Erzurum'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güney ilçelerinin ihmal edildiği, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının o bölgeleri adeta "unuttuğu" yönünde bir eleştiri iletildi. Başbakan Erdoğan'ın gelen eleştirileri değerlendirip hem milletvekillerine hem de belediye başkanlarına "Güney ilçelerini ihmal etmeyin" direktifi verdiği öğrenildi. 



Erdoğan'ın bu talimatı doğrultusunda da AK Parti'de adeta "Güney seferberliği" ilan edildi. Hafta içinde ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Güney ilçelerine çıkarma yaptı, sonrasında da milletvekilleri.


AK Parti Milletvekilleri Recep Akdağ ve Adnan Yılmaz ile AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, hafta sonunu Karayazı ve Hınıs'ta geçirdi. İlk olarak Karayazı'ya giden Akdağ, Yılmaz ve Kılıç, ilçedeki bir kahvehanede çay içerek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra İncepınar ve Aşağı Söylemez köyüne giderek burada hayatını kaybeden Bedriye Karaman'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 


AK Parti heyeti, sonrasında da Hınıs'a geçti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği eski sağlık bakanı Recep  Akdağ, Yılmaz ve Kılıç daha sonra  heyelan yaşanan Kongur köyü sakinleriyle bir araya geldiler. Ardından Göller ile Deliktaş köyüne giden AK Partililer, İlçe Kütüphanesi'nde de vatandaşlarla görüştüler. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Pasinli 01 Ocak 1970 02:00

    Yoksa büyükşehir yasası geçti güney ilçelerinin oyu BDP`ye gitmesin diye mi çalışmalar yapılıyor. Bugün Erzurum`da 8 BDP`nin il genel meclisi var 2014 yerel seçimlerinde bu sayı daha da çok artacaktır. Unutmayalım ki korkunun ecele faydası yok.

  • Ahmet Tanrıseven 01 Ocak 1970 02:00

    Tev tev şeçim yaklaştı değil mi? MHP Büyükşehir`i almasın diye Kürtlerin oyuna ihtiyaç varda ondan, ola 10 yıldır ne yaptınız, Erzurum`un, Erzurumlu siyasetçinin, gazetecinin, bürokratın ne zaman Güney ilçeler aklına gelmiştir! Onlar Erzurum`un bir parçası iken, varlar mi veya yoklar mı hiç önemsenmez!!! Erzurum`un hangi organizasyonunda Tekmanlı vardır, son 10 yılda hangi Hınıslı veya Tekmanlı bir yere atanmıştır, Tekman sosyo-ekonomik göstergelerde son sırada, buna dönük ne yapılmıştır. Oltuya , pasinlere verilen değer kadar Tekmana veya Hınıslıya veriliyor...Samimi olalım, niye Güney ilçeler diyorsunuz, demekki bir sıkıntı var, ayrım var...Başbakanın gördüğünü Erzurumlu Dadaşlar ile AKP`liler görmedi... Şimdi seçim var, oy lazım...başka kapıya