Kocasından şikayetçi olduktan sonra, şikayetini geri alan B.G., duruşmada "Olay günü eşim ekonomik maddi sıkıntılarımız yüzünden bileziğimi istedi. Bende önümüzdeki günlerde başka bir harcamaya lazım olur düşüncesiyle vermek istemedim. O anki psikolojisi ile 'bileziği vereceksin' diyerek beni itekledi. Şikayetçi değilim" dedi.
Karar duruşmasında, eşine karşı 'konutta yağma' suçunu işlediği gerekçesiyle TCK'nin 149/1 maddesi kapsamında 'etkin pişmanlık' göstermesi ve duruşmadaki iyi halini dikkate alarak cezasında 1/6 oranında indirim yaparak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı onaması durumunda S.G. cezaevine girecek.
GEREKÇELİ KARAR,"EYLEM CEBİR VE ŞİDDETLE YAPILMIŞTIR"
Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen gerekçeli kararda, sanık kocanın eyleminin cebir ve şiddet kullanarak kolundaki bileziği aldığı yönünde verilen kararda, "Sanık ile mağdurenin resmi nikahlı olarak evlendikleri, Ancak, burada borçlarından dolayı tartışmaların olduğu, olay tarihinde sanığın mağdur eşinin şahsi malı olan bileziğini istediği, mağdur enin ise bileziği vermek istemediği, bunun üzerine sanığın mağdurenin kolundan zorla bileziği çıkardığı ve engel olmak isteyen eşinin boğazını sıktığı, daha sonra magdure şikayetçi olunca bileziği iade ettiği, bu şekilde gerçekleşen olayda sanığın eşine karşı konut içerisinde yağma suçunu işlediği ancak soruşturma aşamasında etkin pişmanlık gösterdiği sabit görülmüş, böylece sanığın eylemine uyan maddelere göre cezalandırılması yönünde, eşi olan sanığa iftira etmesi için bir sebep bulunmayan mağdur enin hem şikayetçi olmuş ve kendisinin kolundan bileziğini zorla alındığını gösteren bileğindeki yara ve boğazının sıkıldığını gösteren yaranın doktor raporuyla tespit edilmiş olması ile 'zilyet veya diğer bir şahsın teslime veya malın alınmasına ses çıkarmamaya' cebir, şiddet veya tehditle mağdurun malının alınmasına karşı koymamasına mecbur kılınması gerekir. Bir başka ifade ile cebir veya tehditle malın alınmasında bedensellik bağı bulunmalıdır. Bu nedenle eylem yağma, hırsızlık ile cebir veya tehdit eylemlerinin birleşmesi ile meydana gelen bir suçtur" görüşlerine yer verdi.