EkonomiHaber Girişi : 18 Ağustos 2015 13:16

Erzurum 2015 'Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri' 50 bin kişiyi ağırladı

Erzurum 2015 'Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri' 50 bin kişiyi ağırladı
ERK Organizasyon tarafından bu yıl ilki düzenlenen "2015 Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri" 4 günde yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladı.
Erzurumajans-ERK Organizasyon tarafından bu yıl ilki düzenlenen "2015 Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri" 4 günde yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladı. Yaz aylarını durgun geçiren otomotiv sektörünü canlandırmak amacıyla düzenlenen ve 13-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik, ilk yılında büyük ilgi gördü. 13 firmanın 70'i aşan araçla katıldığı "2015 Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri" sektör temsilcilerinden de tam not aldı. Etkinlik boyunca, Trafik Şube Müdürlüğü de "emniyet kemeri"nin önemine anlatan "simülasyon aracı" ile halkı bu konuda bilgilendirmeye çalıştı.

Bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi kararlaştırılan "2015 Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri" büyük ilgi gördü. Fuarı gezen yaklaşık 50 bin kişi, Peugeot, Mazda, Skoda, Kia, Ford, Renault, Nissan, İveco, Isızu, Citroen, Fiat, Seat, Toyata ve Mitsubishi markalarının son model araçlarını inceleme ve test sürüşü imkanı buldu.  

EMNiYET KEMERI SiMÜLASYON ARACI DA İLGİ GÖRDÜ

"2015 Otomobil Tanıtım ve Satış Günleri"nde Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile halkı emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirdi.

Saatte 5 kilometre hızla dönen araçta önce emniyet kemeri bağlamadan binen vatandaşlar araç içinde ters döndüklerini, ardından kemeri bağlı halde bindiklerinde ise emniyet kemerinin önemini bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Aracı deneyen sürücüler, emniyet kemeri takmadığı zaman aracın içerisinde her türlü darbeyi aldığını, tepe taklak olduğuna dikkat çekip, kemer takmamanın zararları bu uygulamayla gördüklerini dile getirdiler.


ÖZÇAYLAK: 50 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.