ErzurumHaber Girişi : 09 Mart 2012 18:20

ER-VAK'tan taziye ziyareti

ER-VAK'tan taziye ziyareti
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel ile Kadın Komisyonu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kalp hastası olan 3 yaşındaki kız çocuklarını kaybeden Afgan aileye, taziye ziyaretinde bulundu.
Erzurum Ajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel ile Kadın Komisyonu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kalp hastası olan 3 yaşındaki kız çocuklarını kaybeden Afgan aileye, taziye ziyaretinde bulundu.
Yaklaşık 6 ay önce geldikleri Erzurum’da zor şartlar altında yaşayan Zehra ve Nesir Ahmet Sultani’nin 3 yaşındaki kızları Mehsa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hayatını kaybetmişti. Erzurum’a mülteci olarak gelen Afgan ailelere ilk günden itibaren maddi ve manevi destek veren ER-VAK, Sultani ailesini acılı günlerinde de yalnız bırakmadı. ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, eşi Hülya Güzel, Kadın Komisyonu üyeleri Nuran Çelenk ve Nahide Pirim ile Gençlik Kolları Başkanı Burak Kazan, ziyaret ettikleri Afgan aileye taziyede bulundu. Acılı aileye her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Güzel, ülkelerindeki sıkıntılı durumlardan dolayı yurtlarını terk etmek zorunda kalan Afganistanlılar’a bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Güzel, “Türkiye’ye sığınma başvurusunda bulunan ve çoğunluğunu Afganlılar’ın oluşturduğu yabancıları, yaklaşık 6 aydan beri konuk etmekteyiz. İşte bu ailelerden Sultani ailesi, kalp 3 yaşındaki kızları Mehsa’yı kaybetmenin acısını yaşadı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde küçük Mehsa’yı Erzurum toprağına emanet eden annenin acısını paylaşmak için taziye ziyaretinde bulunduk. Acılarını paylaştığımız aileye her konuda destek vermeye hazırız” dedi.
Z
iyaret sırasında acılı anne Zehra Sultani (25),göz yaşlarına hakim olamadı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.