BölgeHaber Girişi : 20 Mayıs 2011 14:39

Eğitimde örnek model!..

Eğitimde örnek model!..
Erzurum'un Tekman ilçesi Koçyayla Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri, okul saatlerinin dışında öğrencilere sınavlara hazırlık kursu verirken diğer yandan da yöreye ait geleneklerin var olduğunun unutulmaması için tiyatro ve folklor çalışması yapıyorlar.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Tekman ilçesi Koçyayla Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleri, okul saatlerinin dışında öğrencilere sınavlara hazırlık kursu verirken diğer yandan da yöreye ait geleneklerin var olduğunun unutulmaması için tiyatro ve folklor çalışması yapıyorlar.

Öğrencilerin sosyal aktivitelerinin artırılması ve Anadolu yöresindeki sosyal ilişkilerin tarih boyunca yüksek seviyelerde olduğunu hatırlatma amaçlı öğrencilere tiyatroya hazırlayan öğrencileri velileri ilgiyle izliyorlar. Okul öğretmenlerinin yaptığı çalışmaları yakından izleyen öğrenci velileri okul öğretmenlerinin öğrencileriyle ve yöreye ait oyunları sergilemelerine ve yöre insanının sosyal yaşamını ön planda tutarak öğrencilere öğrettiklerinden memnun olduklarını dile getirdiler

Bu çalışmaları başlatan Koçyayla Köyü öğretmenlerinden Türkçe Öğretmeni Hatice Kibar’a yöre halkının yaşamını gelecek nesile aktardığı için minnettar olduklarının altını çizen öğrenci velileri 4 yıldan beri hiç usanmadan yılmadan öğrencileri geleceğe hazırlarken bir yandan da köy halkının sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini, köy halkıyla bir bütün olduğunu dile getirdiler .

DERS SAAATİ DIŞINDA TİYATRAO ÇALIŞMALARI YAPIYORLAR

Öğrenciler ders saatleri dışında bir yandan sınavlara hazırlık kursu alırken diğer yandan da Türkçe öğretmeni Hatice Kibar tarafından da halk oyunları ve yörenin sosyal yaşamla ilgili oyun çalışmaları hazırlıkları yapıyorlar. Tiyatro sahnelerinde rol alan öğrenciler, “Yöre yaşantımızı tiyatro oyunlarında canlandırıyoruz. Bizde diğer kuşaklara öğreteceğiz öğrendiklerimizi” dediler.

Öğrenciler hazırladıkları oyunları yıl sonunda Tekman halkına sunacaklarını ve bütün herkesi davet ettiklerini bildirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.