BölgeHaber Girişi : 17 Ocak 2013 11:35

Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor
Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 31 derece olarak ölçüldü.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 31 derece olarak ölçüldü.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölgede kuvvetli buzlanma ve don görüleceğini belirterek çığ olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Bölgede yer yer sabah saatlerinde sis ve pusunda hakim olduğunu kaydeden yetkililer gece en düşük hava sıcaklığının Erzurum’da eksi 31 derece olarak ölçüldüğünü kaydetti.

Bölgedeki diğer illerde isen düşük hava sıcaklıkları; Erzincan’da eksi 25, Kars’ta eksi 30, Ağrı’da eksi 28, Iğdır’da eksi 14 derece.

Günün beklenilen tahmini sıcaklık değerleri de Erzurum, Ardahan ve Ağrı’da eksi 16, Erzincan’da eksi 8, Kars’ta eksi 14, Iğdır’da eksi 2 derece.
Bölgede kar kalınları Palandöken’de 89 santimetre olurken il merkezlerinde ise; Erzurum’da 32, Erzincan’da 24, Kars’ta 35, Ağrı’da 68, Iğdır’da 5 ve Ardahan’da 32 santimetre.
Aşırı soğukların etkili olduğu Erzurum’da şadırvanlar buz tutarken, vatandaşlar cadde ve sokakları boş bıraktı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.