BölgeHaber Girişi : 23 Mart 2011 12:32

Doğu'da 42 köy yolu ulaşıma kapandı!..

Doğu'da 42 köy yolu ulaşıma kapandı!..
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 42 köy yolu ulaşıma yeniden kapanırken, Palandöken'de İranlı turist kafilesini kayak merkezine götüren bir yolcu otobüsü de buzlu zeminde kayarak mahsur kaldı.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 42 köy yolu ulaşıma yeniden kapanırken, Palandöken'de İranlı turist kafilesini kayak merkezine götüren bir yolcu otobüsü de buzlu zeminde kayarak mahsur kaldı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Muş'ta 25, Erzurum'da 7, Bingöl'de 6 ve Ardahan'da 4 olmak üzere toplam 42 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da eksi 1, Iğdır ve Erzincan'da 5 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri, bölgede etkili olan karla karışık yağmur ve kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Erzurum'da Doğubeyazıt'tan İranlı turist kafilesini getiren bir yolcu otobüsü ise Palandöken Kayak Merkezi yolunda buzlu zeminde sürücünün otobüsü kaydırması üzerine mahsur kaldı. İranlı turistler kayak merkezine Dedeman Oteli'nin tahsis ettiği servislerle çıkabildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.