Yaklaşık 7 yıl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan Cemal Almaz’ın Samsun’a atanmasıyla Osman Codur’un vekaleten yürüttüğü göreve Düzceli tarih öğretmeni Ahmet Yer getirildi.

 

Fikret Öztürk ve Cemal Almaz’dan sonra üçüncü kez bir öğretmenin atandığı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ilgili ‘Milli Eğitimin arka bahçesi’ yorumları yapıldı.

 

Kütüğü Erzurum olan isimleri şehirlerinde görevlendirmeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Erzurum için bir kez daha öğretmen tercih etmesi rahatsızlık uyandırdı. 

 

Erzurumlu olmayıp yıllardır şehirde turizmle içiçe olan liyakat sahibi onlarca ismin bu görev için beklediği bilinirken, tarih öğretmeni Ahmet Yer’in il müdürlüğüne atanması ‘siyasi’ olarak değerlendirildi. Başta Atatürk Üniversitesi olmak üzere sektörü yakından tanıyan bir çok isim, öğretmen atamasıyla hayal kırıklığı yaşadı. 

 

Öte yandan Düzce'nin Yığılca ilçesinde doğan Ahmet Yer’in, 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olduğu öğrenildi. Haber: Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • adalet03 Ağustos 2024 10:34

    vatandaş rıza senin hiç bilgin yok murat ertaş bal gibi atanır memur olmasına gerek yok arştır istersen

  • Hamdi Özhasoğlu29 Temmuz 2024 11:50

    Bildiğim kadarıyla 30 yıldır Erzurum'un Kültür-Sanat ve Edebiyatına katkı yapan; onlarca kitabı olan, dergiler yayımlayan; uzun yıllar Yazarlar Birliği Başkanlığı M. Hanefi İspirli gibi bir isim ve daha başka isimlerde varken dışarıdan kültüre müdür atamak akıl işi değil. Ne diyelim; liyakat sizin lügatınızda yok.

  • KARAHAN 27 Temmuz 2024 18:31

    Biz oyumuzu RTE için verelim kaymağını böyle alakasız liyakatsızlar yesin! Erzurum MV'lerine şahsen oyum haram olsun! Koca memleketi kendi çıkarları için heba ettiler! Arsa talanından, torpilli liyakatsız atamalarına ve hepsine varana kadar...

  • Atila27 Temmuz 2024 08:22

    Erzurumlunun oyu her zaman garanti olmuştur. Erzrumlunun ne düşündüğüde önemli değil.

  • Vatandaş Rıza 26 Temmuz 2024 11:19

    Sayın UYUTULAN DADAŞ.. Evet belki yapılan atama haksız olmuştur Erzurumlu varken ama MURAT ERTAŞ tavsiyenizden anlaşılıyor ki Devlet Memurları Kanunu konusunda bilgi sahibi değilsiniz. Murat beyin atanması mümkün değildir zira devlet memuru değildir

  • Uyutulan Dadaş26 Temmuz 2024 10:06

    Bu ne biçim bir rüya yorumu mu?. " Sanki Erzurum bir turizm merkezi olmuş, Erzurumun insanı bu sektörde bir şeyler yapıyor. Yapmak için taşın altına gövdesini koymuş. Çalışıyor. Fakat o ne..... uzaktan bir ses 'Erzurumlu ne anlar turizmden. Siz bilmezsiniz. Bilenler bilir. Sizler mübareksiniz emir erlerisiz.sizin işiniz Allah basimizdan eksik etmesin demek için dua siranizdan ayrılmamak, bolunmemektir. Yoksa ha birileri ...' yinede Hayırdır diyelim. Olmuyor be Erzurum .... yine üzüldük. Bu müdürlük için, Bence MURAT ERTAŞ hocamız bu iş için bulunmaz bir isimdi. Ama olmaz yarın mazallah başarılı olur bu şehre bir vizyon oluşturur ve bu şehrin insanınin en güzelini yaptığını göstererek uyutulan şehri olur ya uyandırırım....!!!!!!!!! Eeeeee,hem de bu hoca. .... erk tarafından bilinmez.... tanımaz .......!!!!!!!!!!!... Bende Sanki Ertaş hoca kabul edecek de ince fikrimi beyan ediyorum. Sahi Ertaş Hocam sen bu şehirden ne zaman gideceksin, sadece merak, biraz fazla mi uğraşıyorsun gibi bu Turizm Kültür sanat işlerleriyle.... Ne diyelim bir kez daha kürsüye çıkıp, 'Erzurummmmmm......Dadaşlarrrrrrr.....siz uyuyunnnnnnn...... sizin yerinize...... gerekeni yapiyorrrrrruuuuuzzzzz. Bunu dunde bugunde en iyi siz bilirsinizzzzzzzzzzzz.' hatırlatalım mi yani.. E.....

  • Vatandaş 25 Temmuz 2024 17:52

    Iyi oldu en iyisi yabancı müdür.yerli müdürler zulum ediyor. Yandaşlarına sahip çıkıyor.torpil yapiyor.