ErzurumHaber Girişi : 07 Mayıs 2013 01:52

Dev festivale para engeli!

Dev festivale para engeli!
Amerika'nın Los Angeles kentinde düzenlenecek olan Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'ne Erzurum'da katılacak. Çifte Minareli Medresi'nin 60 bin dolara malolan dev maketi Amerikalılar'ın beğenisine sunulacak.. Tek sorun bütçe...
Erzurumajans-Erzurum Kültür Sanat ve Diyaloğu Geliştirme Derneği, Amerika'da 16-19 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 5'ncisi düzenlenecek olan Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'ne katılmak için kolları sıvadı. Festival için Çifte Minareli Medresi'nin 25 metre eninde ve 7 metre yüksekliğinde dev maketi yaptırıldı. Dernek, maket için gerekli olan 60 bin doları bir türlü temin edemedi.

Aziziye Belediyesi ve ETB dışında herkes "paramız yok" diyerek, destek vermeyi reddetti. Amerika'ya 10 kişiyle gidecek olan ekip, festivale katılanlara cağ kebabı, kadayıf dolması ve Oltu Taşı sunacaktı. Yaklaşık 130 bin kişinin katıldığı festival alanında  Türkiye'den birçok şehir stant açarken bütçe sorunu aşılamazsa Erzurum yine yer alamayacak.

Dernek yöneticileriyle bir kez görüşen ve projeye sıcak bakan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in ilerleyen günlerde  randevu vermediği, Çifte Minareli Medrese, sınırları içerisinde yer alan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un da "bütçem yok" diyerek, projeye sıcak bakmadığı öğrenildi.

D
ernek yönetimi, Vali Sebahattin Öztürk ile ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'ten ise haber bekliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumda parayı götüren cağ kebapçıları ve kadayıf dolmasından yastık altını kabartan .... usta denen şahsiyet yardım etsin tüyü bitmemişin hakkını vermeden önce düşünün ha illede erzurum tanıtılacaksa kurumlarda destek olsun ama ama özel firmalarda çünkü bu festival onların cebini dolduruyor az fedakar olsun ölü yiyenler.

  • semih 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumu erzurumda tanıtın insanları buraya getirin yedirin içirin sırtını sıvazlayın mutlu mesut bir şekilde gönderin onlar erzurumu bir ömür anlatır binlerce insana o daha ii bir hizmet olur erzuruma ençıkarları için

  • servet 01 Ocak 1970 02:00

    60 bin dolarda tüyü bitmemiş yitimin hakkı var .los ançılısa anadolu yemeklerini tanıtacaksınızda elinize ne geçecek erzuruma gelip cağ kebap mı yiyececek .her kuşu tuttunuz los encılıs kalmıştı ..arka sokaklarını gezin erzurumun ayağına çarık bulamayan sümüklü çocukları da görün dernek yönetimi