Derin PKK düğmeye bastı!

Devletlerin "derin" bir yanı olur da örgütlerin olmaz mı?
Olur tabii ki...
Misal; PKK'nın var! 
Ve üstelik bu "derin PKK" örgüt içinde hatırı sayılır bir güce de sahip... Kendilerine "şahin" diyorlar, barıştan yana olanlara da "güvercin"

Örgütün silah bırakmasına şiddetle karşı çıktıkları gibi, "çekilme süreci"ni de "ihanet" olarak değerlendiriyorlar!

İşte o derin PKK, kaç zamandan beri Erzurum'da bir oyun peşinde!

Müslüman mahallesinde salyangoz satmak ne demekse, derin PKK'nın Erzurum'da yapmaya çalıştığı da tam olarak budur.

Manzaraya bakar mısınız?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül Hanımefendi'nin Erzurum'a geldiği gün, polisle çatışıyorlar!

Maksatları üniversitenin şartlarını ya da yurtlardaki hizmetin yetersizliğini protesto etmek olsa, eyvallah anlayışla karşılanır.

Hayır!

Muratları şu:

PKK neden geri çekiliyor, niye barış süreci takır takır işliyor!

Adamlar Atatürk Üniversitesi gibi bir eğitim kurumunda adeta ateşe körükle gidiyorlar.

Neyse ki MHP ve diğer kesimler aklıselim davranıyor da bu hedefi belli oyuna gelmiyorlar.

Atatürk Üniversitesi'ndeki PKK sempatizanı Kürt milliyetçisi öğrenci sayısı çok fazla değil, ama örgütlüler ve inandıkları davanın yılmaz savunucuları...

Her türlü kötü sonucu göze alarak PKK adına slogan atıp, polisle çatışmaya giriyorlar.

Kuşkusuz ki polis gerekeni yapıyor, yani alttan almıyor.

Fakat asıl marifet MHP'li gençlerde...

Onlar ne kadar tahrik edilirlerse edilsinler sinsi tuzağa düşmüyorlar.

Tam bu noktada MHP il başkanı Zekai Kaya'yı ve teşkilatını kutluyorum.

Barış sürecine karşı çıkmaları onların en doğal haklarıdır lakin derin PKK ile aynı safa girmiş olmak, MHP adına yaşanabilecek en büyük utanç olacaktır.

MHP tuzağa düşmedi.

Peki bu derin PKK hem de Erzurum gibi bir yerde ikide bir böyle eylemler yapmaya devam ederse, bu işin sonu nereye varacaktır.

Malumunuz bir iki gün içinde akil insanlar Erzurum'a gelecek.

Kolluk kuvvetleri, MHP ve benzeri çevrelerden gelmesi muhtemel tepkilere göre gardını alırken, belki de hiç aklına gelmeyen bir yerden, yani derin PKK'dan salvo yiyecek.

Bizden uyarması?

Bazı haber ajansları dün Atatürk Üniversitesi'ndeki arbedeyi, "karşıt görüşlü öğrenciler kavga etti" biçiminde verdi.

Oysa gerçek hiç de öyle değildi.

Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler değil, derin PKK'nın bir denemesi vardı ve polis anında karşılık verdi.

Herkesin, hepimizin en dikkatli olması gereken bir dönemdeyiz.

Bu ülkede barış sürecini desteleyenlerin yanı sıra, o sürece şiddetle itiraz eden kesimler de var. Ancak bu itirazcı kesimlerin bir kısmı MHP gibi siyasi yoldan itirazını dile getiriyor ve her fırsatta eleştirisini sıralıyor. Ancak bir de derin PKK ve o çizgide olanlar var ki onlar her türlü fenalığı yapmaya müsait çevrelerdir.

P
olis önlem alırken asıl bu noktaya odaklanmalı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet Tanrıseven 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`da derin PKK neyin peşinde? Sayın yazar, en ufak bir olayda toplanıp mahallebaşına yürüyen kim?Bunu kınadığınızı görmedik.Erzurum merkezde ve ilçelerde binlerce Kürt vatandaş yaşıyor, bunlar uzaydan gelmedi, memleketin yerlisi olan bu vatandaşların duygularına, onurlarına ehemmiyet verdin mi hiç sayın yazar.Siz etnik kavmiyetçilik yaptıkça, Erzurum`da Kürtleri yok farzettikçe,evet Kürtler diğer tarafa meyletmekteler, sebep PKK değil...Bir Kürt caddede veya Erzurum`da bir Park`ta (mahallebaşı hariç) kürtçe şarkı dinleyebilir mi?Bir Cafe kürtçe çala bilir mi? Oltu, pasinler,Tortum gündeminizde olduğu kadar Tekman, hınıs gündeminiz de mi? Hiç Kürtle empati yaptınız mı?Erzurum da köşeleri tutmuş milliyetçi yazarlar, Kürdü savunan yok, vuran vurana, zaten bu yüzden Erzurum gelişemiyor ya! Hoşgörü yok,farklılıklara tahammül yok.Sayın yazar kardeşliğe vurgu yapmak istiyorsanız, Erzurum Kürtlerinde şehirdir diyebilir misin,kürtçe de en az Türkçe kader benim dilimdir diye bilir misin? Siz bazı tuzu kuru Erzurumlular Erzurumlu Kürdü küstürdüğünüzün farkında değilsiniz, etnik milliyetçiliğin Erzurum`da yükseldiğini görmüyorsunuz, vurun abalıya mantığı ile Kürt deme derin PKK diyerek asıl maksadını gizle, sana cevap verecekte yok, yaz babam yaz... Hesabımız mahşere kalsın... Ötede elim yakanızda olacak, Yarab sen yarattın bunlar hor gördü, yasakladı, asimile etti diye sizleri yaradana şikayet edeceğim, mazlum Kürdün, sessiz Kürdün hakkını mahşere bırakıyoruz. Bunuda yayınlayamazsın zaten!

  • can kalıpcı 01 Ocak 1970 02:00

    syın mehmet sener yazıyı guzel yazmıssınız ama bu konuda tesekkuru ülkü ocaklarına yazmalısınız

  • Muzaffer Ş ispirli 01 Ocak 1970 02:00

    Benim atalarımdan duyduğum ,çokta doğru bir laf vardır,merek yani (samanlık) yanarsa sıçanlarada (farelere) kalmaz.aklınızı başınıza alın bu vatanı sevin,parçalamaya çalışmayın,tek bayrak altında,tek vatanda yaşayıp,kirli emeli olan insanlara pirim vermeyin ,selam ve dua ile .kalın:

  • zeki durmuş 01 Ocak 1970 02:00

    tabi teşekkür eder vali gidince kaldılar zekai başkanla baş başa :)

  • vatansever 01 Ocak 1970 02:00

    teşekkürü yanlış kişiye yapmışsınız ASIL TEŞEKKÜRÜ ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ABDULLAH KIRMACI HAK EDİYOR ... ÜLKÜCÜ ARKADAŞLARI HER ZAMAN YANINDA VE DESTEKÇİSİ ...

  • DERİN PKK DİYE BİRŞEY OLMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    PKK nın DERİN`İ SIĞ`I MI VAR ALLAH AŞKINA BÖYLE SÖYLEYEREK Bİ KISIM BEBEK KATİLLERİNİ İLLEGALLEŞTİRMİŞ GİBİ OLUYOR BUNLARIN RESMİ Sİ GAYRİ RESMİSİ TÜMÜ KAN DÖKMEYE ŞARTLANMIŞ İNSAN DIŞI YARATIKLAR.

  • direnmek yaşamaktır 01 Ocak 1970 02:00

    gerçekler bdp li olan kürt gençlerinden korkuyorsunuz. barış gelirse siz yaylanacaksınız tek korkunuz bu.. EDEBİYAT FAKÜLTESİ nde yiz korkmadan gelin..

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    ne bekliyordunuz salaklar erzurumdan hain veya pkk sempatizanı yazarmı görmek istiyordunuz çok istiyorsanız sa gidin diyarbakıra yoksa cami duvarına yaklaşmayın.

  • DOĞRU BİLDİĞİNİ ÇOK KONUŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Madem öyle doğruları çık sen söyle hadi klavye arkasına neden saklandın

  • MHP ADIYLA KONUŞMA 01 Ocak 1970 02:00

    MİLLLİYETÇİ BİR YORUMCUDAN BAŞKA NE BEKLENİRDİ... YORUMLARINIZ ÖZGÜN DEĞİL MHP AĞZIYLA KONUŞUYORSUNUZ YORUMUMU BİLE BELKİ YAYIMLAMAZSINIZ.