SporHaber Girişi : 12 Şubat 2025 17:53

Dadaş yara aldı!

Dadaş yara aldı!
Erzurumspor FK, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği?ne 2-1 mağlup oldu, büyük bir avantaj kaybetti.

Trendyol 1.ligde zirve mücadelesi veren Erzurumspor FK, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ne her iki yarıda yediği gollerle 2-1 yenilerek yara aldı.

 

Ömer Güldibi, Emre Doğu ve Sabri hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın henüz 1.dakikasında Metehan Mimaroğlu ile golü bulan konuk takım, 33.dakikada Sefa’nın kale önüne yaptığı ortaya iyi yükselen Roshi’nin vuruşuna engel olamadı.

 

İlk yarısı karşılıklı atılan goller ile 1-1 biten maçın ikinci yarısına Erzurum teknik direktörü Hakan Kutlu, sarı kartı olan golün sahibi Roshi’yi çıkarttı, yerine Salih Sarıkaya’yı aldı.  Baskılı oynamasına rapmen gol kaydına muvaffak olamayan Dadaşlar, 78’nci dakikada savunma hattının arasından ceza sahasına giren Amilton’un vuruşunda konuk takım tekrar öne geçti. Maç, mavi-beyazlıların cılız atakları sonuç vermeyince Gençlerbirliği’nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

 

 

6 puan kaybetti

 

6 puan niteliğindeki karşılaşmada 3 puanı alan başkent ekibi 37 olan puanını 40’a çıkardı ve Erzurumspor’un puanı ile eşitledi. Maçın bu sonuçla tamamlanmasına en çok sevinen de lider Kocaelispor oldu. Kocaeli takımı, Erzurum’un bu mağlubiyeti ile üçüncü sıradaki takımla arasındaki puan farkını 11’e çıkartmayı başardı ve büyük bir avantaj yakalamış oldu. Yeni transferlerin etkili olamadığı karşılaşma sonrası mavi-beyazlılar teknik heyet ve idari heyete tepki gösterdi. Taraftarlar özellikle son haftaların formda ismi Roshi’ni sarı kartı var diye ikinci yarıda oyundan alınmasına çok kızdı, yapılan transferleri eleştirdi.

 


Mustafa Yumlu yok!


Yaşadığı sakatlık sebebiyle geçen hafta Malatya maçında oynamayan kaptan Mustafa Yumlu, Gençlerbirliği maçı kadrosuna da alınmadı. Mustafa Yumlu’nun yerine savunmada Yakup Kırtay görev aldı.  Yeni transferler Sarıyer’den gelen Mehmet Taş ile Altınordu’dan alınan İlkan Sever’i maç kadrosuna dahil eden teknik direktör Hakan Kutlu, Sylla’yı Eren Tozlu ile birlikte yine onbirde oynattı, Mamba’yı kulübede tuttu.

 

 

Maçtan dakikalar:

 

1. dakikada Gençlerbirliği’nde Ensar’ın pasında ceza sahası yayından sağ ayağıyla şutunu çeken Metehan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1
33. dakikada Erzurumspor FK’da Sefa’nın kullandığı serbest vuruşta cesa sahası içi uzak köşeden iyi yükselen Roshi meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1
İkinci yarı
49. dakikada mavi-beyazlı ekipte savunmadan dönen topa Mustafa Akbaş’ın volesi üstten auta çıktı.
77. dakikada Ankara ekibinde Amilton ceza sahası önünde aldığı topla rakip defansı çalımlayıp sol ayağıyla attığı şutu ağlarla buluştu. 1-2

 


Maçın karnesi:


Stat: Kazım Karabekir Stadyumu
Hakemler: Ömer Tolga Güldibi, Emre Doğu, Sabri Öğe
Erzurumspor FK: Ataberk Dadakdeniz, Orhan Ovacıklı, Yakup Kırtay, Mustafa Akbaş, Odise Roshi (Salih Sarıkaya dk.46) , Azubuike (Süleyman Karakaş dk.80), Sefa Akgün (Mehmet Taş dk.67), Giorbelidze, Teklic (Koray Kılınç dk.74), Sllya (Mamba dk.66), Eren Tozlu
Teknik Direktör: Hakan Kutlu

 

Gençlerbirliği: Erhan Erentürk, Alperen Babacan, Sinan Osmanoğlu, Zuzek, Hanousek, Mikail Okyar (Oğuzhan Berber dk.67) , Amilton (Joca dk.89) , Adem Kabak, Ensar Kemaloğlu (Samed Onur dk.90+3), Metehan Mimaroğlu (Gökhan Altıparmak dk.89) , Popa (Leo Gaucho dk.67)
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
Goller: Metehan Mimaroğlu (dk.1), Amilton (dk.77) Gençlerbirliği, Odise Roshi (dk.33) Erzurumspor FK
Sarı Kartlar: Odise Roshi (dk. 39), Mustafa Akbaş (dk. 51) Erzurumspor FK, Zuzek (dk.28), Mikail Okyar (dk.45+2) Gençlerbirliği

 

 

MAÇ SONRASI KONUŞTU 

"Futbol anlamında yeterli değildik"

 

Maçın büyük bölümünde istediklerini sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, “45 ile 67. dakikalar arasında oyun ve pozisyon üstünlüğünü ele geçirdik. O dakikalarda yakaladığımız 3-4 net gol pozisyonundan birini değerlendirebilsek, 2-1 öne geçerek maçın seyrini değiştirebilirdik. Ne yazık ki maça 1-0 mağlup başladık. İlk yediğimiz gole fazla değinmek istemiyorum ama kesinlikle faul vardı. Pozisyonu ben de gördüm ve başlangıcı fauldü. Geriye düştüğümüz zaman, özellikle bu tip sahalarda skor üretmek ve öne geçmek çok zorlaşıyor. Son 5-6 iç saha maçında istediğimiz oyunu tam olarak sergileyemedik. Skor olarak kazandığımız maçlar oldu ama futbol anlamında yeterli değildik. Bunun belli başlı sebepleri var. Antrenman sıkıntısı yaşıyoruz ve zeminin durumu deplasman takımlarına avantaj sağlıyor. Biz iç sahada topa daha fazla sahip olup pozisyon üretmeye çalışan bir takımız ancak bunu gerçekleştirmekte zorlandık.Gençlerbirliği’ni tebrik ediyorum, mücadele ettiler ve maçı kazanmayı çok istediler. Önümüzde birkaç gün sonra önemli bir maç var. İnşallah burada kaybettiğimiz 3 puanı o maçta telafi edip yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Erzurum AJANS