BölgeHaber Girişi : 23 Ekim 2009 18:21

Dadaş film festivali renkli başladı!..

Dadaş film festivali renkli başladı!..
4. Uluslararası Dadaş Film Festivali' Erzurum'da başladı. Festival kapsamında Erzurum'da kortej yürüyüşü yapıldı.

FİLM FESTİVALİNDEN KARELER FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

Erzurum Ajans-Dadaş Film Festivali' Erzurum'da başladı. Festival kapsamında Erzurum'da kortej yürüyüşü yapıldı.Festivalin ilk gününde, Çifte Minareli Medrese'de ünlü sanatçılarının afişlerinden oluşan sergi açıldı.

Festival Başkanı Nil Gürpınar, açılışta yaptığı konuşmada, özellikle tarihi bir mekanda ünlü sanatçıların afişlerini sergilemenin gurur verici olduğunu söyledi.

Festival hakkında bilgi veren Gürpınar, insanların son yıllarda çevreye karşı duyarsızlaştığı izlenimiyle bu yıl özellikle ''çevre ve insan gerçeği''ni işlemeye çalışacaklarını ifade etti.

Gürpınar, festival kapsamında, çevreyle ilgili film gösterimlerinin yapılacağını, Almanya'daki 1919 yılları arasındaki sessiz dönemi de perdeye taşıyacaklarını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan sinema sanatçısı Ayla Alga, televizyonlardaki programları eleştirerek, özellikle çocukların günlük 10 dakikadan fazla televizyonun başında tutulmaması gerektiğini savundu.

Sergideki afişleri tek tek inceleyen Ediz Hun da sevenlerine ''bu filmleri taa 1860'lı yıllarda yaptık, siz o zaman yoktunuz. Şaka şaka 1960'lar...'' diye espriler yaptı.

Bütün filmlerinin afişlerini tek tek inceleyen Ediz Hun, Erzurum'da böyle bir organizasyonun yapılmasının büyük başarı olduğunu ifade etti.

Ediz Hun, Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katıldığını hatırlatarak, ''Umarım Dadaş Film Festivali de bir gün Altın Portakal Festivali kadar büyük bir organizasyon olur'' dedi.

Festival kapsamında daha sonra Çifte Minareli Medrese'nin önünden Havuz Başı Atatürk Büstü önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüş esnasında sinema sanatçıları yollardaki yurttaşlara, çocuklara karanfil verdi.
Kortej yürüyüşü Atatürk Büstü önüne çelenk sunumuyla sona erdi.

Festivalin açılış ve kortej yürüyüşüne Festival Başkanı Nil Gürpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, sinema sanatçıları Ediz Hun, Alya Algan, Kenan Ormanlar, Elit İşcan, Cemal Şan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, İstanbul Güzel Sanatlar Müdürü Vadullah Taş, öğretim elemanları, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. (www.erzurumajans.com)

FİLM FESTİVALİNDEN KARELER FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.