BölgeHaber Girişi : 21 Temmuz 2010 00:02

Cumhuriyet caddesine 2011 düzenlemesi!..

Cumhuriyet caddesine 2011 düzenlemesi!..
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) öncesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı ekiplerince Cumhuriyet Caddesinin aydınlatma ve peyzajı yeniden düzenlenecek.

Erzurum Ajans-Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) öncesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı ekiplerince Cumhuriyet Caddesinin aydınlatma ve peyzajı yeniden düzenlenecek.
Erzurum 2011 UNIVERSIADE’nin ev sahipliğini yapmaya hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesince, UNIVERSIADE öncesinde Havuz başı kavşağından Tebriz kapı kavşağına kadar ki güzergahın düzenlemesini yeniden yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları öncesinde şehrin vitrini haline gelmesi ve görsel bir zenginlik sunması amacıyla Cumhuriyet Caddesinde aydınlatma, ağaçlandırma ve kaldırım düzenleme çalışmalarının başladığını belirtti.
Başkan Küçükler, Cumhuriyet Caddesine yeni bir düzenlemeyle modern bir görünüm kazandıracaklarını ifade ederek Havuz başı kavşağından Tebriz kapı kavşağına kadarki güzergaha 8 metre aralıklarla çeşitli cinslerde ağaç dikileceğini belirtti.
Küçükler, bu ağaçların alttan aydınlatmalı olacağını ve eski ağaçların ise sökülerek başka bir yere dikileceğini kaydetti. Kaldırımların kırmızı ve siyah granit ve açık renk andezit taşlarla döşeneceğine değinen Başkan Küçükler, aydınlatma direklerinin de değiştirileceğini, peyzaj çalışmalarının başlatıldığını üç ay içerisinde Cumhuriyet Caddesindeki çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.