ErzurumHaber Girişi : 16 Ağustos 2024 02:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı onayladı
Atatürk Üniversitesi'nin 17'nci Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı onayladı

Görev süresi dolan Prof. Dr. Ömer Çomaklı yerine Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı imzaladığı atama kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı.

 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 17’inci rektör oldu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı imzaladığı 2024/286 tarih ve sayılı atama kararında “Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Ahmet HACIMÜFTÜOĞLU atanmıştır” denildi.

 

 

PROF. DR. AHMET HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?

 

1975 tarihinde Trabzon Çaykara’da doğdu. İlkokulu Erzurum Atatürk İlkokulu, ortaokulu Erzurum Anadolu Lisesi ve liseyi Erzurum Fen Lisesin’de tamamladı.1993 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden (Çapa) 1999 yılında mezun oldu. Aynı yıl yapılan TUS sınavı sonrasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başladı. 2003 yılında uzman ve ardından Yrd. Doç. oldu. Haziran 2007 yılında Doçentliğe ve Şubat 2013’de Profesörlüğe atandı. 2022 yılında “Tıbbi Biyoloji ve Genetik” dalında 2. Doktorasını tamamladı.

 

2005 yılında gittiği Amerika Ohio State Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kentucky Üniversitesi Sensör Teknoloji Merkezlerinde 13 ay çalıştı. 2008 yılında beyin nörotransmitter ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk, Avrupa’daki 2. “Beyin Sensör Laboratuarı” nı Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında kurdu.

 

2007 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk TÜBİTAK 1001 projesini aldı. 2013 yılında Atatürk Üniversitesi’nin şu ana kadar ki en büyük bütçeli (1,3 milyon Euro) TÜBİTAK 1003 projesini aldı. Dört ayrı üniversiteden toplam 36 araştırmacının çalıştığı TÜBİTAK 1003 projesinin yöneticiliğini, yürütücülüğünü yaptı ve 2017 yılında tamamladı. Bu proje sonucunda Türkiye’de nörotransmitter kaydı yapan ülkemizin “ilk biyouyumlu beyin elektrotları”nı ekibiyle birlikte üretti. Ayrıca yine ekibiyle birlikte beyin hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kullanılacak dünyadaki ilk “beyin nörotransmitter düzeyi ölçebilen tıbbi cihaz”ını keşfetti. Elektrot ve cihazların ulusal ve uluslararası patent başvurularını yaptı.

 

Toplamda 4 TÜBİTAK projesi ile birlikte 42 Bilimsel projenin yürütücülüğünü gerçekleştirdi.

 

Uluslararası SCI ve SCI-E kapsamındaki saygın dergilerde 190 makalesi ve 36 uluslararası bilimsel bildirisi bulunmaktadır. 2023 yılı içinde impakt faktörü 24 olan bir dergide pankreas kanseriyle ilgili uluslararası ortaklı bir makalesi yayınlanmıştır. Son 1 yıl içerisinde makalelerine 980 atıf yapılmıştır. Google Scholar kayıtlarına göre Tıbbi Farmakoloji alanında dünya 2.’sidir.

 

Dünyanın en saygın dergilerinden Nature Lipids in Health and Disease (Springer) dergisinde editörlük görevi yürütmektedir. Tıbbi Farmakoloji alanında “Recent Trends in Pharmacology” dergisini kurmuş ve baş editörlüğünü yapmaktadır.

 

10 yüksek lisans 19 doktora öğrencisi mezun etmiştir. Ayrıca 5 doktora öğrencisi bitirme aşamasındadır.

Hacımüftüoğlu, Sağlık Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsüne göre etken maddesi ülkemizde keşfedilmiş ve patentleri alınmış Türkiye’nin ilk milli ilacını bulan kişidir.

 

Hacımüftüoğlu’nun 2’si Amerika olmak üzere, Japonya, Kanada, İngiltere, Almanya’dan alınan 6 uluslararası ve toplamda 15 patenti bulunmaktadır.

 

Ülkemizin preklinik çalışmalardan başarıyla geçen COVİD-19 aşılarından biri olan “Rekombinat Teknolojili Atavaks Aşısı” nı ekibiyle birlikte üreten Hacımüftüoğlu, şu an Alzheimer Hastalığına yönelik YÖK destekli 2 milyon TL bütçeli “Alzheimer Hastalığına Karşı Aşı Geliştirme” projesini yürütmektedir. 2021 yılındaki kuruluşundan beri müdürlüğünü yürütmekte olduğu Atatürk Üniversitesi Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezinde Türkiye ve dünyadaki ilklerden olacak olan “Romatoid Artrit Aşısı”, “Antibiyotik Direnç Aşısı” ve “Kanser Aşısı” çalışmaları, Hacımüftüoğlu’nun yürütücülüğünde önemli aşamalar kaydetmiştir. Bu çalışmalar sonucu Atatürk Üniversitesi Araştırma Üniversiteleri Odak Alanlarından olan Aşı Alanında “Odak Alan” olmuştur. Şu an Üniversite “Aşı Odak Alan Koordinatörü” görevini de yürütmektedir.

 

Mart 2020’de yaklaşık 1300 kişinin katıldığı Uluslararası Biyoteknoloji Organizasyon ve Kongresinin (İVEK) kongre ve organizasyon başkanlığını yapmıştır.

 

Hacımüftüoğlu 2015 yılı Avustralya, Brisban Dünya Farmakoloji Kongresi açılış konuşmasını yapmıştır. Ayrıca geliştirdiği dünyadaki ilk biyouyumlu beyin mikroelektrotları üzerine konferans vermek üzere San Diego State University, California, ABD tarafından davet edilmiş ve Haziran 2019'da bu üniversitede bir konferans vermiştir.

 

2014 yılından beri Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği (TÜBAS) yönetim kurulu üyesidir. Avrupa’daki beyin hastalıkları derneklerinin bağlı bulunduğu Avrupa Sinir Bilim Federasyonu (FENS)’in 2016’dan beri Yönetim Kurulu Üyesidir.  2019 FENS Sırbistan Kongresini düzenlemiştir.

 

2013-2017 yılları arasında TÜBİTAK TEYDEP Biyoteknoloji Yürütme Komitesi Üyeliği görevini yapmıştır. 2021 yılından beri TÜBİTAK BİDEB Danışma Kurulu Üyesi ve TÜSEB Biyoteknoloji Bilim Kurulu üyesidir. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahmut Ak 14 Eylül 2024 08:23

    Gördüğünüz gibi on gün geçmedi kızını bölüm başkanı yaptı.

  • Mahmut Ak 26 Ağustos 2024 10:10

    Demir Dadaş bu işin cemaatle alakası yok. Adam menfaatperest. Damadını kadroya almak için üç yerden aynı anda kadro ilanına çıkmıştı. Dolayısıyla il tamamen duygusal (!)

  • Arş. Gör. 24 Ağustos 2024 11:13

    "Araştırma" Üniversitesine "öğretmen" kökenli üç rektör yardımcısı atandı. Tamam Çomaklı üniversiteyi yüksek liseye çevirdi de bunlar da devam ettirecekler galiba. Değişiklik yok. Önümüzdeki dört yıl heba olacak. "Araştırıyoruz, buluyoruz, bulduk, patent aldık" diye dört yıl (inşallah 8 yıl olmaz) milletin gözünü boyayacaklar.

  • Muhsin Atsız 24 Ağustos 2024 11:02

    Demir Dadaş bu adam Erzurum'dakilerin lideri mi yoksa?

  • Ülkücü dadaş 24 Ağustos 2024 08:20

    X-men denen alçak adam gibi konuş klavyeden başında erkeklik yapma,senden de Trabzonlu rektöründen de başlatma insanlar burda eleştiri yapıyor kimseden kötü bi yazı var mı adam gibi yorum yap yoksa çomaklı kuyruğuna mı bastı acın mı var elin ki daha tatlı ondan mı yoksa bana memleketimin has evladı lazım kendinden başkasını istemeyen Trabzonlu değil adam ol aklını alırlar yoksa

  • Hobiciler 24 Ağustos 2024 04:33

    Yeni rektörümüzden hobi bahçesi piknikçilerinin hesabını sormasını umuyoruz. Hobi bahçesi semaver piknik yapma yeri olmamalı. Ziraat öğrencilerinin ekim ve staj yapacağı alanlar olmalı. Hatta yıl içinde yarışmalar düzenlemeli ve yılın bahçesi seçilmeli.

  • Demir Dadaş 23 Ağustos 2024 18:20

    Üniversite yine cemaatçilere teslim. Atadığı danışmana baksanız hemen anlarsınız

  • X-men 22 Ağustos 2024 10:33

    Erzurumlu has dadaş Çomaklı çok mu şey kattı üniversiteye de trabzonlu rektör size batıyor. Bakın millet, bilim memleketle yapılmıyor. Yapılsaydı 1000 yıldır Çifte Minareler bu bölgenin tarih ışığı olurdu. Atilla gibi yayını olmadan yayın isteyen, projesi olmadan proje isteyen örümcek kafalı bir yönetimden kurtulduğu için bayram günü ilan edilmelidir.

  • Dadaşım 21 Ağustos 2024 18:59

    Şu altta sabırlı olalım diyen kişi Trabzon Erzurum güzellemesi yapmış Erzurum?a Erzurumluya en büyük zararı veren şehir trabzondur,sevmiyorum elbet çok iyi insanlar vardır ama kendilerinden başkasını istemeyen çoklukta horozlanan tekte tü geriye diyen kapıya bacaya koyulmayacak insanlarla dolu bir şehir patates sattırmadılar patates kardeşmiş olmaz öyle kardeş rektöre bir şey dediğim yok inşallah çalışır ama Erzurumlu birisini Trabzon üniversitesine rektör yapın hele o kardeşliği görelim,vatansever Kürtler bunlardan benim gözümde daha üstündürler,çimento fabrikasına gittik çay saatlerinde hepsi dip köşe oluyordu bir bardak çay hani kardeştik,ama Van daki çimentoya gittik adamlar ne diyor biliyormusun bak çamaşırınız falan olursa verin evde yıkatıp getirelim benim kardeşim onlar değil bunlar,sabırlı olun diyen bana şaragandan nare okuma

  • Sabırlı olalım 18 Ağustos 2024 14:40

    .Çomaklı dan kurtulus hayırlı olsun. Fesatlık yapmayalım. Trabzon ve Erzurum tarih boyunca her alanda kardeştir ve birlik icindedir. Comaklı ve ozellikle keskin in otekilestirdiği hocaların yonetimde gorev alması üniversiteyi ve sehri rahatlatacaktır. Güzellikleri yazmayalım yavaş yavaş müspet bir hava kampüse ve Erzuruma nüfus edecektir. Az sabır.

  • Como gölü bekçisi 18 Ağustos 2024 10:07

    Hayırlı olsun umarım enkaz haline getirilen üniversiteyi toparlar. Kampüs yıllardır aynı halde kafe işgali dışından bir düzenleme iyileşme yenilikçi bir tasarım yapılmamıştır. Yeni lojman yap eskilerini yenile gelen kaçıyor insanların sosyalleşeceği alanlar oluştur sadece kafeyle olmuyor Güvenliği artır öğrenciler kendini güvende hissetmiyor. Hastanede de büyük bir kan kaybı var. Şehir hastanesinden sonra gözle görülür şekilde gerileme yaşanmıştır. Kampüste öğrenci kalmadı kimse mecbur kalmadıkça tercih etmiyor. Ne hoca geliyor nede öğrenci. İşin zor ustam yenilikçi ve adaletli olup işleri ehline verirsen kurtarırsın inşallah. Yoksa geçen yılların faturasıda sana kalır. Atatürk üniversitesi erzurumun kalbidir sadece bir üniversite değildir.

  • Aslı Özgül 18 Ağustos 2024 10:00

    Ayrımcılık yapan Erzurumlular oluyor ya! Bu habere göre demi. Burayada linki koyuyorum. Bilmeyenlere gelsin 61 trabzonun plakası. https://www.haber61.net/amp/trabzon/ataturk-universitesine-trabzonlu-rektor-yeni-rektor-kim-oldu-resmi-gazete-h574245.html

  • Hobi Bahçesi 18 Ağustos 2024 03:06

    Hocamız inşallah hobi bahçeleri adı altında fakülteyi sömüren piknikçi tayfayı temizler fakülteden.

  • Müstemleke Erzurumlu 18 Ağustos 2024 00:15

    Erzurumlu olup ta burada yalamalik yapanlar kaliteniz yerlerde sürünüyor. Gene de yapın yapın belki size de bir şey düşer. Allah hakkınızdan gelsin

  • Metin dikmen 17 Ağustos 2024 18:17

    Hocaya hayırlı olsun sorumlar çık fazla. Özellikle akşamları yurtlar bölgesi içki içme bira içme yeti olmuş özellikle meslek okulu d blok önündeki yer resmen geve kuşu alem yeri sabahlara kadar kadınlı erkekli içki yeri buraya bir bariyer yapın tam kampüsün kalbine iniyor. Hiçbir güvenlik yok araştırma geliştirme yok masa başında makale tez yazmaya indirgenmiş bir durum var makale yaz puan al teşvik al. Üniversite böyle değil olmamalı. Yollara konulan atlatma sadece kurallara uyanları cezalandırır sarhoş önünü görmüyor atlıyor geçiyor kimse demiyor ki bu şarhoşum kampüste işi ne.

  • Cemil karabıyık 17 Ağustos 2024 14:11

    Erzurum Trabzon giye ayrımcılık yapmayın bu nasıl bir şey anlamıyorum Erzurum?a hizmet etsin üniversiteye hizmetteydin isterse Yunan Rum olsun. İlk defa böyle bir ırkçılılk görüyorum

  • Mustafa 16 Ağustos 2024 20:03

    Nasrullah hocamın oğlu hayırlı olsun. Tek dileğimiz siyasetin kampüse girmemesi ve sadece liyakat. İsmi lazım değil hocamız sadece kendi bölümündekileri müdür yaptı ve hepsi başarısız oldu. Millet uzaya çıkıyor bizim üniversite daha bir kampüse giriş çıkışı halledemedik 50 yerden kampüse giriş olur mu. Hiçbir denetim kontrol yok gelene niye geldin kime gideceksin diye bir sormak çokmunzor

  • Halis demir 16 Ağustos 2024 17:41

    Kampüse bir düzen gelsin her elini kolunu sallayan girmesi. Kız yurdu var namusları sizden sorulur. Her korna çalana selam verene bariyeri kaldırmak vatana ihanettir. Yeni rektörden ricamız 1. Kampüste otopark sorunu 2. Yabancı araçlar 3. Atlatmslar ksldırilırsın fotokapan ile hız yapanların geçişleri engellensin. 4.hastane civarı poliklinik girişi kampüs dışından olsun. Tek yönlü trafik olsun. Batı kampüsü düzenlensin saçma sapan yerleşim yapılmış. Atama liyakatli olmuş inşallah devamı gelir

  • X-men 16 Ağustos 2024 16:19

    En azından konuşmayı biliyor. Çomaklıdan daha iyi yöneteceği, insanlara insan gibi davranacağı kesin?

  • Siyasetsiz Üniversite 16 Ağustos 2024 15:05

    Sayın Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu'nu öncelikle tebrik ediyorum. Bu işin Erzurumu Trabzonu olmaması lazım bilimsellik ön planda olması lazım. Rektörlük ataması sürecinde de gördük ki vekiller ortak karar veremiyor ve cumhurbaşkanı siz daha kendiniz ortak karar veremiyorsunuz birde rektör seçtirmeye kalkıyorsunuz mahiyetinde alın size Trabzon doğumlu fakat ömrünü Erzurumda geçirmiş rektör. Tabi Erzurumlu olup aday olanlardan iyi olanlar yok muydu tabiki vardı belki sayın hocamızdan bilimsel olanı da vardır. Ama vekillerin benim adamım olsun yarışı maalesef Erzurumu geri planda bıraktı. Sayın hocamızdan arzumuz vekilleri ve siyaseti üniversiteye bulaştırmamasıdır ki böyle olacaktır hiçbirinin uzlaşmadığı bir rektör olunca yumruğunu da vuracaktır, ümidimiz bu yöndedir. Ayrıca yönetimine liyakat ehli insanları gerektiğinde kendini eleştirebilecek ve fikirlerini değiştirebilecek insanları almalı. Rektör adayı olup en az kendisi kadar bilimsel olanlara şans tanımalıdır. Üniversitenin ilk 100'e giren öğretim elemanını hiç olmasa ilk 50 'sini değerlendirmeli. Tekrar başarılarını diliyorum.

  • Mustafa 16 Ağustos 2024 14:22

    Erzurum'umuza hayırlı olsun.

  • dds 16 Ağustos 2024 14:17

    iki rektörümüzde trabzonlu. Trabzona bir tane rektör değil dekan atasınlar erzurumlu ortalık yıkılır. ama bizde kuzu kuzu razı oluyoruz. haaa bundan önceki de erzurumluydu ne halta yaradı o da ayrı bi konu

  • Beni Övün 16 Ağustos 2024 13:37

    Yıldız ı parlayan Narmanlı belki olur Genel Sekreter

  • Dadaş metin 16 Ağustos 2024 11:38

    Bir kaç ay sonra bu adama da başlarsın sallamaya sana göre memlekette doğru adam yok senden başka aslında memlekette çok acayip işler oluyor ama yazacak delikanlı lazım gücü yeten yetene memelekete hayırlı olsun giden rektörede tşk ederiz bazılarının kuyruğuna bastığı için hep kötüydü ama onlara da kalmayacak

  • Dadaş 16 Ağustos 2024 10:49

    Karadeniz lobisinin ne kadar güçlü olduğunu görmüş olduk...

  • Çok mutlu oldum 16 Ağustos 2024 09:41

    Harika olmuş, Hocanın enerjisi üniversitemizi şaha kaldrır.

  • Taha Tuğlular 16 Ağustos 2024 09:40

    Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok isabetli bir atama yaptı. Kariyeri başarılarla dolu, başarılı bir bilim adamını atadı. Başarılar diliyoruz.

  • Enverusta dadaş 16 Ağustos 2024 08:21

    Nasıl oldu amaaaa .iste bu bir Trabzon farkı.tebrik ediyoruz. Olsun bizde ilçe belediye başkanlarını aldık yaşaa.

  • özgür 16 Ağustos 2024 08:10

    atıfı 430 değil; 4300. bir sıfır eksik olmuş :)

  • Halis demir 16 Ağustos 2024 07:27

    Eskiden gece yarısı pompaya zam haberi olurdu şimdi yine zam haberi yanında atama görevlerinde gece yarısı oldu. Sabah ola hayrola demiş atalarımız gece yarısı atama nedir yahu.

  • A.DEMİR 16 Ağustos 2024 07:17

    Hocamızı tebrik ediyoruz. Ama hekimlerin Rektörlük gibi herkesin yapabileceği yönetimsel alanlar yerine hekimlik öğretiminde desteklenip iyi hekimler yetiştirmeleri ve yeni bilimsel buluşlar yapmaları İçin desteklenmeli.

  • Ali er 16 Ağustos 2024 07:12

    Hayırlı olsun bilimsel yönü ağır basan bir hoca. İnşsllH siyasetle işi olmaz. Ömer çomaklının verdiği zararı ancak 2 senede temizler

  • Sedat 16 Ağustos 2024 05:21

    Sayın Ahmet hoca ya hayırlı olmasını diliyorum, rektör yardımcıları ile genel sekreteri seçerken liyakatli, merhametli ve işinin ehli hocaları atarsa üniversitemiz daha çok yol kat eder ve hak ettiği yere gelir.