BölgeHaber Girişi : 27 Temmuz 2011 00:47

Çil keklik avı 13 Ağustos'ta başlıyor!..

Çil keklik avı 13 Ağustos'ta başlıyor!..
Erzurum Avcılar ve Atıcılar Kulübü yetkilileri, uzun süredir ülke genelinde yasak olan çil keklik avının 13 Ağustos'ta başlayacak 2011 - 2012 av sezonunda serbest bırakıldığını belirtti.

Erzurum Ajans-Erzurum Avcılar ve Atıcılar Kulübü yetkilileri, uzun süredir ülke genelinde yasak olan çil keklik avının 13 Ağustos’ta başlayacak 2011 - 2012 av sezonunda serbest bırakıldığını belirtti.

Keklik türleri popilasyonunda görülen azalma nedeniyle yaklaşık 10 yıldır çil keklik, son 4 yıllık süre içerisinde ise bazı bölgelerde Kınalı keklik, kum keklik ve kaya kekliği avının yasak olduğunu kaydeden Erzurum Avcılar ve Atıcılar Kulübü yetkilileri, Merkez Av Komisyonu’nun kararıyla yeni av sezonunda 17 ilde avcı başına 2 adet olmak üzere çil keklik avı yapabileceğini, diğer illerdeki yasağın ise devam ettiğini söyledi.

2011 - 2012 yılı av sezonu pul bedellerinin de belirlendiğini ifade eden yetkililer,

Merkez Av Komisyonu’nda alınan kararlara göre avcı başına limitlerin bıldırcında 12, üveyikte 8, Kınalı keklikte 4, Çil keklikte 2, yaban tavşanında 1 olduğunu dile getirdi.

2011 - 2012 av sezonununda tüm avcıların Merkez Av Komisyonu'nun aldığı kararlara uyacağından emin olduklarını söyleyen yetkililer, “Avlanmanın yasak olduğu bölgelerde av yapılmamalı, avlanmasına izin verilmeyen hayvanların da avlanılmamalıdır. Kaçak av yapanlara yönelik sadece güvenlik birimler değil, avcıların da gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Zira kaçak ve bilinçsiz av doğal dengenin en büyük düşmanlarından birisidir. Ayrıca avcılarımızın cezalı duruma düşmemeleri için belgelerini eksiksiz hazırlamaları gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.