ErzurumHaber Girişi : 18 Mart 2016 23:45

Çığ tatbikatında Çanakkale şehitlerini andılar

Çığ tatbikatında Çanakkale şehitlerini andılar
Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenen 'çığ tatbikatı'na katılan AFAD ekipleri, kar üstünde Çanakkale şehitlerini andılar.
Erzurumajans-Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenen 'çığ tatbikatı'na katılan AFAD ekipleri, kar üstünde Çanakkale şehitlerini andılar. 

Yozgat, Ardahan, Kahramanmaraş, Malatya, Kocaeli, Iğdır ve Erzincan'dan gelen AFAD ekiplerine, Erzurum AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Zafer Özcan ve ekibi tarafından çığ eğitimi veriliyor. Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 500 rakımındaki karlı doruklarında çığ eğitimi alan AFAD ekipleri, bu yıl 101'incisi kutlanan Çanakkale Şehitlerini unutmadı. Çığ tatbikatına kısa bir ara veren AFAD görevlileri, Palandöken'de anma yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşün ardından kara, '18 Mart Şehitleri' diye yazan AFAD ekipleri, daha sonra vatan uğuruna canlarını veren şehitler için saygı duruşunda bulundu, dua okudu. 

Erzurum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Zafer Özcan, "Nerede olursak olalım şehitlerimizi unutamayız. Palandöken'in karlı doruklarında süren çığ tatbikatında 18 Mart Şehitlerimizi anma programı düzenledik. Onlar için saygı duruşunda bulunup, dualar okuduk. Allah milletimizi var etsin" dedi.

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.