ErzurumDüzenleme Tarihi : 12 Eylül 2024 15:00Haber Girişi : 12 Eylül 2024 11:03

Çevresine güven verip ucuza otomobil satmış!

Çevresine güven verip ucuza otomobil satmış!
Erzurum'da iddiaya göre araç ve gayrimenkul satışlarında karşılıksız çek veren Gökhan K., milyonlarca lira vurgun yaparak kayıplara karıştı. İŞTE DETAYLAR

Dolandırıcılık boyutunun altı ay içinde 50 Milyon TL’ye vardığını belirten Avukat Beyzanur Erdoğan, “Mağdur olup da şikâyetçi olmayanlar da var, onlarla birlikte rakam iki katına çıkabilir. Şahsın bir an önce yakalanıp mağduriyetlerin giderilmesi için sürecin takipçisiyiz” dedi.

 

Erzurum’da yaşanan dolandırıcılık olayı pes dedirtti. İddiaya göre Gökhan K. (33) isimli şahıs 2022 yılında bilişim teknolojileri hizmeti veren bir şirket kurdu.

 

Şirket üzerinden araç ve gayrimenkul alım satımı yapmaya başlayan Gökhan K., önceleri ticaretiyle çevre esnaf arasında güven oluşturdu.

 

Bu yılın başında da araç ve gayrimenkul alım satımlarını sürdüren Gökhan K.’nın verdiği çekler karşılıksız çıktı. Mağdurların iddiasına göre araçlarını satmak üzere alan Gökhan K., şahıslara vadeli çek verdi. Kurduğu şirket üzerine aldığı lüks araçları ise başka şahıslara piyasa değerinin altında peşin sattı. Temmuz ayı geldiğinde ise Gökhan K., şirketi M.A. isimli şahsa devrederek kayıplara karıştı.

 

Mağdurların avukatı Beyzanur Erdoğan, Gökhan K.’nın sadece bilinen 12 kişiyi toplam 50 milyon TL dolandırdığını söyledi. Gökhan K. tarafından mağdur edilip de şikâyetçi olmayan kişilerle birlikte rakamın 100 milyon TL’ye de çıkabileceğini belirten avukat Erdoğan, şahıs hakkında müvekkilleri adına suç duyurusunda bulundu.

 

 

"Yurtdışına kaçmadan yakalanmalı"

 

Gökhan K.’ın bir an önce yakalanması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Müvekkillerim İ.G. ve A.G., olaydan sonra şahsın bilinen cep telefonu numarasını arıyor veya mesaj atıyor. Kendisiyle iletişime geçmeye çalışıyorlar. Ancak şahıs, arayan kişilerin cep telefonlarına Avusturya kodlu bir numara üzerinden WhatsApp yoluyla dönüş yapıyor. Kendisinin yurtdışına çıkma olasılığını da değerlendiriyoruz. Bu yüzden bir an önce yakalanarak yargılanmasına başlanması gerekiyor. Şu anda hala Türkiye’de de olabilir” diye konuştu.

 

 

Mağdur olup da susanlara seslendi

 

Mağdurların şikâyetçi olarak konunun tek bir dosyada birleştirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Gökhan K.’nın gerçekleştirdiği eylemler ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu oluşturmaktadır. Yıllar içinde şirketiyle yaptığı ticaretlerle güven oluşturmuş, bu güveni ise suiistimal etmiştir. Ne şirket üzerine ne şirketi devrettiği kişi üzerine ne de Gökhan K.’nın üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığını bulunmaması oldukça dikkat çekicidir. Paralarını geri almak umuduyla şahıstan şikâyetçi olmayan onlarca kişi daha olduğunu düşünüyoruz. Ancak şu durumda bu pek mümkün görünmüyor. Mağdur olup da şikâyetçi olmayanların da ya savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmasını ya da bizimle iletişime geçmesini istiyoruz. Gökhan K.’nın işlediği suçun bedelini yargı önünde ödemesi için sürecin takipçisi olacağız” dedi. Kaynak: Pusula / Manolya BULUT

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • TEYO EMMİ..... 18 Eylül 2024 14:37

    ADAM NE KADAR DÜRÜST BAKSANIZA AÇIKLAMA BİLE YAPABİLİYOR, RAHMETLİ SÜLÜN OSMANA MİLLET KIZIYORDU, ORTALIK 22 YILDIR SÜLÜN OSMAN DOLDU TAŞTI... AFERİM GÖKHAN KAYA AFERİM...O PARALARI ANANIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL YE GETSİN...

  • Gökhan KAYA 15 Eylül 2024 00:18

    Ben Gökhan KAYA bugün ki haberlere istinaden lüzumu üzerine yazıyorum 2014 yılından berri Erzurum da ticaretle uğraşıyorum. 2014 ve 2024 yılları içerisinde ticaret ödemelerimi vergimi aksatmadan gününde yapıyordum. Ticarette herkesin başına geleceği gibi benim başıma da gelen müşteri çeklerimin ödenmemesi ile benim şirketim de sıkıntıya girdi dediğim gibi alacaklarımızı toparlayamadığım için sorunlar yaşanmaya başlandı ama altını çizerek söylüyorum KİMSEYİ DOLANDIRMADIM şuana kadar bir çok ödemeyi yapıp piyasadan çeklerimi toplamaya başladım Elbette bütün ödemelerimi kısa zaman da yapamayacağım elimden geldiği kadar kimseyi mağdur etmeden herkese ödemeye yapmaya çalışıyorum gerek piyasadan alacaklarımı toparlayıp gerekse yapmış olduğum işlerden ödeme günü gelen ödemelerimi alıp alacak şirketlere ve şahıslara ulaşıp ödemelerimi yapıyorum Bu konuda bir çok alacaklı firmalar ve şahıslarla telefonla irtibat halindeyim Lütfen Yapılan paylaşımlara itibar etmeyiniz... Bana ve ailem yapılan tehditlerden dolayı yaşadığım şehri terk etmek zorunda kaldım, Can güvenliğimiz için... Çıkarılan yalan haberlerle alakalı ilgili gazeteler ve sosyal medya hesapları ile görüşüp röportaj verip deliller sunduğumuz halde hiçbiri yayınlanmamıştır. Konu ile alakalı gerekli savunmamı savcılıktan yapacağımı bildirmek isterim...

  • Bu adam 14 Eylül 2024 04:55

    Bu adam millete aşure dağıtan hayır sever iş adamı değil mi ya :D :D :D Ulan her şeyin altından mı din tüccarı çıkar ya

  • DaDaŞ 13 Eylül 2024 08:05

    tam adı Gökhan KAYA, eski çözüm bilişim ve güvenlik sistemleri şirket sahibi. Buna inanıp vadeli mal satanın aklından şüphe ederim. Adamın konuşması, tipi herşeyi bas bas sahtekarlık kokuyodu. Halen yurt içinde bu arada, açık hat kullanıyo.

  • özdemir 12 Eylül 2024 12:15

    gökhan k kimmiş bilen var mı, soyadı ne