İlçelerHaber Girişi : 08 Ekim 2012 12:15

Cevizli köyünün cevizleri görücüye çıktı

Cevizli köyünün cevizleri görücüye çıktı
Erzurum’un Uzundere ilçesi Cevizli köyünde “3’ncü Aşık Mahir’i Anma ve Ceviz Festivali” düzenlendi.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Uzundere ilçesi Cevizli köyünde “3’ncü Aşık Mahir’i Anma ve Ceviz Festivali” düzenlendi.

Cevizli köyündeki Aşık Mahir’inin mezarı ziyaret edilerek dualar edildi. Daha sonra köy ilköğretim okulu bahçesinde başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Okul bahçesinde Aşık Temel Turabi’nin organize ettiği Aşıklar programında kıyasıya taşlamalarla aşıklar sazlarının tellerini konuşturdu. Programa Gürcistan’dan katılan kadın aşık ise ilgi odağı oldu.

Köy Muhtarı Mustafa Terzi, köyünün cevizini tüm Türkiye’ye tanıtacaklarını dile getirdi.
Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeci de bin yıllık aşıklık geleneğini sürdürmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirterek, “Geleneğini, göreneğini, geçmişini, atasını, ceddini hatırlamayan, yaşatmayan toplumlar topluluklar yok olmaya mahkumdur. Biz bugün burada bu düşünceyle hareket ederek geleneğimizi, geçmişimizi bir kez daha hatırladık” dedi.

Programa katılanlara Cevizli köyünde yetişen cevizlerden ikramda bulunuldu.
Program sonunda Halk ozanlarına ve Gürcistan ile Azerbaycan’dan gelen konuklara İlçe Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeci, tarafından katılım belgesi verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.