Erzurum Haber Girişi : 30 Haziran 2024 19:39

Cengiz Koçak Uzundere'de atlayış yaptı

Cengiz Koçak Uzundere'de atlayış yaptı
Wingsuit sporcusu Cengiz Koçak, Uzundere'de bulunan cam seyir terasından Tortum Gölü'ne başarılı bir atlayış gerçekleştirdi.
Cengiz Koçak Uzundere'de atlayış yaptı

3, 2, 1 Uzundere

 

Base jump (serbest düşüş) ve wingsuit (yarasa adam uçuşu) sporcusu Cengiz Koçak, yamaç paraşütünden atlayarak yaptığı sıra dışı ve limitleri zorlayan aktivitelerle hava sporlarına ilgiyi artırmayı amaçlıyor.

 

Cengiz Koçak bu kez Erzurum’un Uzundere ilçesindeki cam terastan atlayış gerçekleştirdi.

 

"Heyecan dolu bir atlayış oldu" 

 

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince Türkiye'nin 11. sakin kenti seçilen Erzurum'un Uzundere ilçesi sınırları içinde bulunan Tortum Gölü üzerinde bulunan cam terasa gelen Cengiz Koçak, havanın rüzgarlı olması sebebiyle atlayışını bir gün ertelemek zorunda kaldı. Koçak, ertesi gün hava şartlarının da uygun olmasını fırsat bilerek, Tortum Gölü üzerine yapılan yaklaşık 50 metre yükseklikten cam terastan "3, 2, 1 Uzundere!" diyerek atladı ve göl üzerinde bekleyen botun üzerine başarılı bir şekilde iniş yaptı. Bu heyecan dolu atlayış, izleyenler tarafından büyük ilgi ve heyecanla takip edildi. Cengiz Koçak, önceki yıllarda Galata Kulesi'nden gerçekleştirdiği başarılı atlayışıyla da tanınan deneyimli bir wingsuit sporcusu olarak biliniyor. Koçak, her iki atlayışında da cesareti ve yeteneğiyle dikkat çekmeyi başardı. İHA - TIKLA İZLE

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DaDaŞ 01 Temmuz 2024 01:17

    Memleketin her yeri ayrı güzel ama gelin görün ki bu kadar işbilmezin elinde ziyan oluyor.. O kadar acı ki...