BölgeHaber Girişi : 10 Mart 2010 04:49

Çat'ta kurtuluş coşkusu!..

Çat'ta kurtuluş coşkusu!..
Erzurum'un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümü törenlerle kutlandı
Erzurum/GHA-Hükümet meydanında yapılan törenlere, Çat Kaymakamı Hasan Balcı, Garnizon Komutanı Hakan Bozgedik, Belediye Başkanı Şibli Saydın, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çetinkaya, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
İlçenin işgali ve kurtarılmasının temsili olarak canlandırıldığı törenlerde, Yakutiye Belediyesi mehteran takımı da, bir gösteri yaptı. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi yaptığı ve şiirlerin okuduğu törende konuşan Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, bu haftanın Erzurum'un kurtuluş haftası olduğu için çok önemli olduğunu söyledi. Saydın, “600 yıl koruduğumuz, dinlerine karışmadığımız, evimizi, aşımızı, ekmeğimizi paylaştığımız, vatandaşımız dediğimiz Ermenilerin zayıf düştüğümüz bir anda ezeli düşman Ruslarla işbirliği yaparak evlerimize girdiği, çocuklarımıza, kadınlarımıza el uzattığı bir dönemde, kadınlı erkekli askerimizle, ihtiyarımızla onları bu topraklardan atışımızın 92. yılını kutluyoruz. Türk Milletine yapılanları 92 yıldır unutmadık, asla unutmayacağız.” diye konuştu.
 
Türk milletinin, Ermeni çeteciler tarafından soykırıma tabi tutulduklarını vurgulayan Saydın, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen soykırım tasarısına da, tepki gösterdi. Saydın, Tarihi kayıtlar ve arşivler göstermektedir ki, bu necip millet, tarihinin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır, mezalim yapmamıştır. Bu milletin Ermenilere iyilikten ve yardımdan başka hiçbir girişimi olmamıştır. Ama gelin görün ki, tarih bugün çarpıtılmaya çalışılıyor. Siyasi bir takım hesaplarla, tarih yeniden yazılmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların kurtuluş bayramı mesajlarının aktarılmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Çat Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterisinin ardından resmigeçit töreni yapıldı. Kurtuluş bayramı kutlamaları, geçit töreninin ardından son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.