ErzurumHaber Girişi : 22 Ocak 2012 12:56

Buz tutan yollar kazaları beraberinde getiriyor

Buz tutan yollar kazaları beraberinde getiriyor
'Sibirya' soğuklarının yaşandığı Erzurum kent merkezinde buzlanan yollar trafik kazalarını da beraberinde getiriyor.
Erzurum Ajans-'Sibirya' soğuklarının yaşandığı Erzurum kent merkezinde buzlanan yollar trafik kazalarını da beraberinde getiriyor. Buzlanan yollarda kavşaklarda kaza yapan otomobiller MOBESE kameralarına yansıdı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç merkezinin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 22 dereceyle Ağrı ve Ardahan'da ölçülürken, diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 20, Kars'ta eksi 19, Erzincan'da eksi 12 ve Iğdır'da eksi 7 derece olarak ölçüldü. Bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzincan ve Iğdır'da eksi 4, Kars, Ağrı ve Erzurum'da eksi 6,
Ardahan'da ise eksi 10 derece olması tahmin ediliyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 134 ve Ağrı 40 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar ve tipinin ardından aşırı soğukların baş gösterdiği Erzurum kent merkezinde buzlanan yollarda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları da meydana geldi.
Kavşaklarda meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameralarına yansıdı. Buzlu yollarda direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücülerin bazıları başka araçlara çarparak durabildi, bazıları da yoldan çıkarak kaldırımlara savruldu. Yoncalık kavşağında yansıyan kazada ise özel plakalı lüks otomobil başka bir otomobile çarptı. Kazada ağır yaralanan 2 kişi, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.