BölgeHaber Girişi : 14 Mart 2011 12:52

Buz hokeyi'nde sporcu atılımı!..

Buz hokeyi'nde sporcu atılımı!..
25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'yla birlikte kış sporlarından önemli adımların atılmaya başlandığı Türkiye'de Buz Hokeyi Federasyonu, Bin çocuk projesiyle alt yapı atağına hazırlanıyor.

Erzurum Ajans-25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’yla birlikte kış sporlarından önemli adımların atılmaya başlandığı Türkiye’de Buz Hokeyi Federasyonu, ‘Bin çocuk’ projesiyle alt yapı atağına hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Buz Hokeyi Federasyonu’nun ortak projesiyle buz hokeyi sporundaki alt yapının güçlendirilmesi hedefleniyor. 500’ü Erzurum’dan olmak üzere bin çocuğu buz hokeyine kazandırmayı amaçladıklarını belirten yetkililer, böylece geleceğin milli takım sporcularını da yetiştirmiş olacaklarını söyledi.

Uluslararası standartlara sahip Erzurum’daki tesislerin projeyle daha aktif kullanılacağını kaydeden yetkililer, “Alt yapıya çok önem veriyor, minikler ve yıldızlar kategorilerinde turnuvalar düzenliyoruz. En kısa sürede başlayacak proje, bir alt yapı projesi ve uzun vadeli düşünülüyor. Alt yapıyı sağlam temellere dayandırırken tesislerin aktif bir şekilde kullanılmasına da katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.